Ege Postası
Geri

Bitiş tarihi geçti, üstgeçit yok! Proje altyapı engeline takıldı

İnönü Caddesi'nde mevcut yaya üst geçitlerin modernizasyon ve yenileme çalışmaları kapsamında Bayramyeri'nde hayata geçirilecek üstgeçit projesi altyapı engeline takıldı. Vatandaşlar eski köprü söküldüğünden ötürü mağdur olurken, asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçidinin ise bitiş tarihi geride kalmasına karşın henüz inşasına başlanamadı. Bitiş tarihi geçti, üstgeçit yok!
Bitiş tarihi geçti, üstgeçit yok! Proje altyapı engeline takıldı
Haberler / İzmir
16 Ocak 2016 Cumartesi 10:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bayramyeri'nde Eylül ayında yapım sürecine start verdiği ve 5 Ocak'ta tamamlanacağı duyurulan yürüyen merdivenli ve asansörlü modern yaya üst geçidi projesinin inşaatına henüz başlanamadı.
 


ÜSTGEÇİT ALTYAPI ENGELİNE TAKILDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayramyeri de dahil olmak üzere İnönü Caddesi'ndeki toplam üç noktada yer alan üstgeçitlerin yenilenmesi için geçtiğimiz yıl kolları sıvayarak gerekli projeleri hazırladı. Ardından Eylül ayında ihaleye çıkan ve yüklenici firmaya 28 Eylül'de yer teslimini yapan belediye, çalışmaların startını verdi. Yaklaşık iki ay önce eskiyen ve değişimi yapılacak üstgeçit de caddeden kaldırılarak söküm işlemleri tamamlandı. Ancak, yapılan ihale gereği 5 Ocak'ta tamamlanacağı duyurulan projenin inşaatına altyapı deplasesinde yaşanan sıkıntılardan ötürü bir türlü başlanamadı.
 


AKSİLİKLER PEŞİ SIRA GELDİ
Yürüyen merdivenli ve asansörlü modern üstgeçit için temel aşamasına gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi, zemin ve mevcut altyapının azizliğine uğrayınca proje de ortada kaldı. Eski üstgeçidin ayaklarının yer aldığı bölüm kazılarak temel için üç yeni çukur açılırken, bir bölümü yer altından geçen dere nedeniyle su altında kaldı. Kazı işlemleri sırasında yer altından çıkan telekomünikasyon ve diğer altyapı bağlantı kabloları da inşaatı zorlaştırdı.
 
5 OCAK'TA BİTECEKTİ
Yaklaşık 1 milyon liraya mal olması öngörülen proje kapsamında su ve elektrik altyapısı için deplase hazırlığı yapan belediyenin karşı karşıya kaldığı manzara nedeniyle tüm hesaplar alt üst olurken, ortaya çıkan ek işler nedeniyle gecikme yaşandı. Cadde üzerindeki mevcut binaların olumsuz etkilenmemesi için projede çeşitli revizyonlara gidilmesi de inşaatın sarkmasına yol açtı. Yaşanan sıkıntılar bununla da kalmazken, bir diğer pürüz de köprü imalatları oldu. Projeyi üstlenen yüklenici firmanın üstgeçit inşaatı için kullanmak üzere sipariş ettiği malzemeler henüz gelmediğinden ötürü geçtiğimiz hafta tamamlanması gereken işe bir türlü başlanamadı.
 


TÜNEL ÇIKIŞINDA ÖLÜMLE DANS
İnönü Caddesi'ni İkiçeşmelik'e bağlayan tünelle Varyant ve Eşrefpaşa kesişiminde bulunan kentin en işlek noktalarından bir tanesindeki güzergahta yaşanan bu çile vatandaşı vurdu. Otobüslerin yoğun olarak kullandığı ve üç ilçeyi birbirine bağlayan yol üzerinde akan trafiğe aldırış etmeden karşıdan karşıya geçmeye çalışan çaresiz vatandaşlar her gün adeta ölümle dans ediyor. Kaldırımlar kapandığından ötürü caddeye inerek yürümek zorunda kalan engelliler, yaşlılar ve çocuklar ise olası kazalara davetiye çıkartmaya başladı.
 
1 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK
Projenin hayata geçirileceği alan şantiyeye dönerken, açıkta kalan çukurlar ve boşta duran kablolar ise hem vatandaşların hem de esnafın tepkisini çekti. Projenin inşaatının önümüzdeki günlerde start alacağını duyuran İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, çalışmaların hızla tamamlanarak üstgeçidin yakın zamanda hizmete açılacağını aktardı. Altyapıyla ilgili sıkıntıların giderildiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeye engel teşkil edecek herhangi bir sorun kalmadığını açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası