Ege Postası
Geri

Borisov, hükümeti kurma görevini kabul etmedi

Bulgaristan'da önceki hafta yapılan genel seçimlerde sandıktan birinci çıkan GERB partisi lideri Boyko Borisov, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'le bir araya geldi. Borisov, tek şanslarının milliyetçi Ataka partisi ile koalisyon kurmak olduğunu,...
Borisov, hükümeti kurma görevini kabul etmedi
Haberler / Dünya
23 Mayıs 2013 Perşembe 14:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bulgaristan'da önceki hafta yapılan genel seçimlerde sandıktan birinci çıkan GERB partisi lideri Boyko Borisov, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'le bir araya geldi. Borisov, tek şanslarının milliyetçi Ataka partisi ile koalisyon kurmak olduğunu, fakat bunu kendilerinin istemediğini söyledi.

Borisov, "Seçimlerden önce halka koalisyona tabi olmayacağımıza dair söz verdik. Büyükelçilere hakaret eden Ataka partisiyle de yola çıkmak istemiyoruz." dedi.

Boyko Borisov'un görevi kabul etmemesinin ardından Plevneliev, Sosyalist Parti lideri Sergey Stanişev'le bir araya gelecek. Stanişev, hükümeti kurması için eski Maliye Bakanı Plamen Oreşarski'yi destekleyeceklerini belirtmişti. Hak ve Özgürlükler Hareketi Başkanı Lütvi Mestan da Oreşarski teklifine destek vermişti. Salt çoğunluk için 1 oya daha ihtiyacı olan iki partinin destekleyeceği teknokratlar kabinesinin, azınlık hükümeti olarak görev yapması bekleniyor.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası