Ege Postası
Geri

Çavuşoğlu: Gerçek sosyal demokrat parti olarak bizi görüyorlar (Özel)

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz muhafazakar-demokrat bir partiyiz ama sosyal devletin nasıl işlemesi gerektiğini 10 yılda uyguladığımız politikalarla gösterdik.” dedi. Alman Sosyal...
Çavuşoğlu: Gerçek sosyal demokrat parti olarak bizi görüyorlar (Özel)
Haberler / Dünya
23 Mayıs 2013 Perşembe 14:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz muhafazakar-demokrat bir partiyiz ama sosyal devletin nasıl işlemesi gerektiğini 10 yılda uyguladığımız politikalarla gösterdik.” dedi.

Alman Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) 150. yıl kutlamalarına katılan Çavuşoğlu, daha önce Sosyalist Enternasyonal’e de katılma teklifi aldıklarını hatırlattı ve “Avrupa’daki ve dünyadaki partiler, Türkiye’de gerçek anlamda sosyal partinin bizim olduğumuzu söylüyorlar.” diye konuştu.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu programa katılmak için kendisini ve Türkiye-Almanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Çağatay Kılıç’ı görevlendirdiğini dile getirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu, kutlama programı kapsamında hem SPD lideri Sigmar Gabriel’le hem de program için Leipzig’e diğer ülkelerden gelen üst düzey siyasetçilerle bir araya geldiklerini dile getirdi. SPD’nin çifte vatandaşlık konusundaki yaklaşımını takdirle karşıladıklarını ifade eden Çavuşoğlu; söz konusu partinin, Türkiye’nin AB üyeliğine tam destek verdiğini de hatırlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmaktan vazgeçtiği programda CHP’yi Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş temsil etti. Kılıçdaroğlu, AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ile yaşadığı krizin ardından Leipzig’e gelmeme kararı almıştı. Kutlamaya Swoboda’nın yanı sıra AB Başkanı Martin Schuzl ve Almanya’nın Hıristiyan Demokratik Birlik Partili Başbakanı Angela Merkel de katıldı.

ÖZDEMİR: BUGÜN, GURURLU BİR TARİHİ KUTLUYORUZ

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ise Cihan’a yaptığı açıklamada Almanya’nın en büyük ve en güçlü eyaletlerinde SPD ile iktidar ortağı olduğunu hatırlattı ve, “Dolayısıyla iyi anlaşıyoruz. Tabii farklarımız da var şüphesiz.” dedi.

Sosyal Demokratların, Almanya’nın bugünlere gelmesinde verdikleri emeği hatırlatan Özdemir, “Özellikle Nazi döneminde ağır bedel ödediler. Bütün partiler Nazilere karşı susarken, onlar susmadı ve karşı koydular. Bunun bedelin birçok Sosyal Demokrat toplama kamplarında ödedi. Onun için gerçekten gururlu bir tarihi kutluyoruz bugün.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası