Ege Postası
Geri

Bornova Belediyesi geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor

Bornova Belediyesi, Genç Kaşifler Bilim Evi’nde 5 yılda 6 bini aşkın öğrenciye eğitim verdi. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, ‘‘Çocuklarımızın beyinlerinde ve yüreklerinde inşa ettiğimiz binalar, fiziki olarak yaptığımız binalardan çok daha önemli’’ dedi
Bornova Belediyesi geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Mart 2014 Cumartesi 11:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- 2008 yılından beri çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilim Evi’nde bugüne kadar 6 binin üzerinde dördüncü ve beşinci sınıf öğrencisine fizik, kimya, biyoloji, teknoloji ve matematik alanlarında laboratuvar çalışması yapma olanağı buldu. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardan fen bilimlerine meraklı öğrenciler deney ağırlıklı çalışmalara katılarak “katılım belgesi” aldı.

Genç Kaşifler Bilim Evi, bilgi ve teknoloji çağında, keşfetmeye hevesli, matematik, teknoloji ve fen bilimlerine meraklı çocukları bir araya getirmek, bilimi sevdirmek, birer bilim insanı olma yolunda yönlendirmek ve desteklemek, küçük yaştan başlayarak araştırma yapmaya, soru sormaya, analitik düşünmeye teşvik etmek amacıyla hizmet veriyor.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Eğitim ve öğretimin, özellikle de bilimim geleceğimiz için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Eğitim ve öğretim alanında verdikleri hizmetlerin bina yapmaktan çok daha önemli olduğunu söyleyen Başkan Sındır, ‘‘Asıl olan çocuklarımızın beyinlerinde ve yüreklerinde inşa ettiğimiz binalar. Amacımız; Onların geleceğin aydın insanları olması ve bu ülkeyi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere taşıması. Bizim tüm çabamız bunun için’’ diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası