Ege Postası
Geri

Çiğli'de sitem ve tepkili veda!

Çiğli Belediyesi Mart ayı olağan ikinci meclis toplantısı gerçekleşti. Veda meclisi olma özelliği nedeniyle dilek ve temennilerde yapılan konuşmalar meclise damgasını vurdu. Belediye Başkanı Metin Solak, CHP’den istifa edip DSP’ye geçen Önder Özdemir ve AK Parti’den istifa edip DSP’ye giden Sıddık Soysal’ın sözlerinde sitem ve tepki vardı.
Çiğli'de sitem ve tepkili veda!
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Mart 2014 Cuma 20:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI HABER SERVİSİ - Çiğli Belediyesi’nin 2009-2014 yerel yönetim döneminin son meclis toplantısı Metin Solak başkanlığında gerçekleşti.Dilek ve temennilerdeki veda konuşmaları toplantıya  damga vurdu. CHP’nin aday göstermediği Çiğli Belediye Başkanı Solak, kamuoyu araştırmalarında belediyeye yüzde 70’leri geçen bir oranda memnuniyet olduğunu,vatandaşın memnun olmadığı konuların Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili olduğuna dikkat çekti. Partideki adaylık sürecinin ardından CHP’den istifa edip DSP’ye geçen Önder Özdemir toplantıya damgasını vuran isim oldu. Özdemir’in hedefinde parti genel merkezi, İl Başkanı Ali Engin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu vardı.AK Parti’den istifa edip DSP’ye geçen Sıddık Soysal’da AK Parti’nin Çiğli adayı Adnan Yılmaz’ı hedef aldı.


Çiğli Belediyesi Mart ayı olağan ikinci meclis toplantısı gerçekleşti. Veda meclisi olma özelliği nedeniyle dilek ve temennilerde yapılan konuşmalar meclise damgasını vurdu.

ÖZDEMİR'İN HEDEFİNDE KOCAOĞLU
Merhum Belediye Başkanı Ensari Bulut’un vefatının ardından meclis içinde yapılan seçimle başkanlık koltuğuna oturan Solak’a ve onu destekleyenlere  Kocaoğlu’nun kin güttüğünü öne süren Özdemir, “  kinlerini unutamamışlar. Büyükşehir’i kinle yöneten birinin yeniden adaylığına tanık olduk.Büyükşehir hep en kötüsünü yaptı Çiğli’ye…İşçinin borcunu ödemeye girişti hemen Kocaoğlu... Bunun çok önceden yapılması gerekiyordu. Aday değiştikten sonra yaptılar” dedi.

PARTİNİN HUYU BU!
Konuşmasının devamında CHP’yi hedef alan Özdemir,”Bir çok defa mahkemeye çıktım. Parti mahkemelerime ilgi göstermedi. Tutuklanma olasılığım vardı. Yalnız kaldım.Bu partinin huyu bu. Paran olsun ama kokainman ol.Bir şeylerin farkına vardıysan seni istemiyorlar.Ben bu koşullarda açlık grevini pazarlığa dönüştürsem bir çok yere gelirdim. Parti bir kural belirledi yönetmelik hazırladı. Güvendik partiye.Parti okula gitmeye gerek yokmuş, dosya almaya gerek yokmuş, başkan adayı olsan da meclis üyesi olabiliyormuşsun. Önseçimden çıkmış ekibi neden karşınıza alıyorsunuz. İlle de ortaklarınızı mı listeye yazacaksınız.Ali Engin ‘dönek ‘dedi. Ona iade ediyorum.Kocaoğlu iki yüzü var. Kameralara görünen ve arkadaş ortamındaki yüzü. İnsanlara 'yalaka' dedi.DSP İzmir’de bu haksızlıların tamamına karşı cephe oldu. Avkıran’ı Tartan’ı Aslan’ı gümbür gümbür geliyoruz. CHP’de kalanların sabrını hayretle karşılıyorum”ifadelerini kullandı.

SOYSAL’IN HEDEFİNDE YILMAZ
AK Parti’den istifa ederek DSP’ye geçen ve Çiğli Belediye Başkan adayı olan Sıddık Soysal da konuşmasında AK Parti’yi ve AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz’ı hedef aldı. Soysal, “ Şüpheleri olmayan biri aday olsaydı partimden kopmazdım.Çiğli’ye böyle bir adayı dayatırsanız, Çiğli halkı ona cevabını verecektir. 30 Mart akşamı herkes bunu görecek.Bu milletin tercihini kullanacak üçüncü dördüncü adaylar vardır. Dün Atatürk çıkmıştı bugünde birisi çıkacak ve ülkeyi işgalden kurtaracak. Hümanist olan gerektiğinde şahin olan merhum Ecevit’in kadroları ülkeyi aydınlığa çıkaracaktır” diye konuştu.


SOLAK’TAN SİTEM DOLU KONUŞMA!
CHP’nin belediye başkan adayı göstermediği Metin Solak, “Kamuoyu araştırmalarında vatandaşa sorulan ‘belediyenin çalışmalarından memnun musunuz'’ sorusuna yüzde 64 ‘memnunuz’ yüzde 8 ‘idare eder’ yüzde  27’de ‘memnun değiliz’ yanıtı çıktı. Yüzde 72 memnuniyet ve başarı vardı. Neden memnun değilsiniz sorusunun cevabına da  ‘ulaşımdan, otobüsten, metrodan, alt geçitlerden memnun değiliz. Çöp duruyor memnun değiliz. Sokak hayvanlarının ortalıkta olmasından memnun değiliz. Yağmur yağdığında su birikintilerinden memnun değiliz’ yanıtı verildi. Deme ki Çiğli Belediyesi iyi çalışmalar yapmış. Bir kısım çalışmalar iktidara bir kısım çalışmalar Büyükşehir’e takıldı. Gönül isterdi ki üvey evlat olmasaydı Çiğli…Bornova’daki  Aşık Veysel’e harcanan  para Çiğli’ye de harcansaydı” dedi. Solak yeni dönemde başkan ve yönetime destek vereceğinin altını çizdi ve, “Bundan sonraki yöntemi destek vermezsek onu eleştirme hakkını kendimizde göremeyiz. Destek vereceğim ve eleştireceğim” ifadelerini kullandı.

KARABAY’DAN KOCAOĞLU SAVUNMASI!
CHP Grup Başkanvekili Ali Karabay da , “Önder Bey keşke bu konuşmayı yapmasaydı. Eleştirdiği belediye başkanı Dünya’da en başarılı belediye başkanı seçilmiş bir isim. İzmir’i en gelişen üçüncü kent yapmıştır” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası