Ege Postası
Geri

Bornova Belediyesi’nden İzmir’de bir ilk

Bornova Belediyesi İzmir’de bir ilke daha imza attı. Zabıta Müdürlüğü, şeffat denetim için kamera kayıt sistemine geçti. Yaka üzerine yerleştirilebilen kameralar kullanılmaya başlandı.
Bornova Belediyesi’nden İzmir’de bir ilk
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Ağustos 2015 Cumartesi 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zabıta ile vatandaş arasındaki iletişimin daha sağlıklı hale getirmek amacıyla hayata geçirilen uygulama memnuniyetle karşılandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Uygulama sayesinde davranışları karşılıklı olarak kontrol altına alıp, denetim ve işlemlerin nezaket kuralları içerisinde gerçekleşmesini sağlayacağız. Uygulama ile personelimizin denetimini de yapacağız. Aynı zamanda kanıt olan kayıtlarla haksız itirazların önüne de geçeceğimizi düşünüyoruz” dedi. Bu arada Başkan Atila, Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde çalışan personelin Zabıta Haftası’nı da kutladı.



Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şeffat denetim için kamera kayıt sistemine geçti. Görüntü ve ses kaydının yanısıra fotoğraf da çekilebilen 14 yaka kamerası hem operasyonlar, hem de rutin denetimler sırasında kullanılmaya başlandı. Uygulama ile zabıta ekiplerinin denetimleri kayıt altına alınarak, öncelikle memur-vatandaş ilişkilerinin kontrol edilmesi, iddiaların ve şikayetlerin, denetim sırasında yaşanan gerginlik, hakaret ve istenmeyen durumların engellenmesi amaçlanıyor. Zabıta memuru ile vatandaş arasındaki iletişimi daha sağlıklı hale getirmek amacıyla da hayata geçirilen uygulama, memnuniyetle karşılandı.



İki taraflı denetim

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, uygulamanın İzmir’de bir ilk olduğuna dikkat çekti. Kameraların seyyar satıcılara yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlar, işletme ve pazaryeri denetimleri dahil her türlü görevde kullanılacağını söyleyen Başkan Atila, “Böylelikle davranışları karşılıklı olarak kontrol altına alıp, denetim ve işlemlerin nezaket kuralları içerisinde gerçekleşmesini sağlayacağız. Bu sadece vatandaşa yönelik bir çalışma değil. Uygulama ile personelimizin denetimini de yapıyoruz. Aynı zamanda kanıt olan kayıtlarla haksız itirazların önüne de geçeceğimizi düşünüyoruz” dedi.



Kayıtlar silinemiyor

Görüntü ve ses kaydıyla birlikte fotoğraf çekimi için de kullanılan kameralar, göreve çıkan personelin omuz ve yaka bölgesine monte ediliyor. Denetim ve operasyon süresince açık kalan kamerelarla 160 dakikaya kadar kayıt alınabiliyor. Kayıtlar göreve çıkan personelce kesinlikle silinemiyor. Silme işlemi ile şifreler sadece zabıta müdürünce biliniyor.



Zabıta Hatfası’na pastalı kutlama

Bu arada Başkan Atila, Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde çalışan personelin Zabıta Haftası’nı da kutladı. Babası zabıta olan minik Görkem’le birlikte pasta kesen Başkan Atila, çalışanların dilek ve önerilerini dinledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası