Ege Postası
Geri

Bornova Belediyesi’nden Türkiye’ye örnek olacak bir proje daha

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın imza attığı Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’nin gereğinin yerine getirilmesi anlamında hizmet binalarında enerji verimliliğini sağlamak için büyük bir adım atıldı. 2020 yılına kadar karbon salımını yüzde 20 düşürmeyi hedefleyen Bornova Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan ‘Bornova Belediyesi Hizmet Binaları’nda enerji verimliliği ve yenilenebilir Enerji Kullanımı Fizibilitesi Projesi’ için 73 bin liralık hibe desteği aldı. Bornova Belediyesi bir süre önce de hizmet binalarındaki tüm aydınlatmaları led sisteme geçirerek önemli bir tasarruf sağlamıştı.
Bornova Belediyesi’nden Türkiye’ye örnek olacak bir proje daha
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Aralık 2012 Salı 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre için pek çok ulusal ve uluslararası işbirliği projelerini yürüten Bornova Belediyesi, hizmet binalarındaki enerji verimliliğini artırmak için hazırladığı projeye İzmir Kalkınma Ajansı’ndan destek aldı. Bu kapsamda İZKA ile protokol imzalandı. AB tarafından desteklenen “Enerji Kentleri Ağı”na (Energycities) ve Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atarak 2020 yılına kadar karbon salımını yüzde 20 azaltmayı taahhüt eden Bornova Belediyesi bunun gereklerini yerine getiriyor.

Bornova Belediyesi Hizmet Binaları’nda enerji verimliliği ve yenilenebilir Enerji Kullanımı Fizibilitesi Projesi kapsamında, bina envanteri çıkarılacak, aydınlatma ve ısıtma için kullanılan enerji tüketimi veri tabanı oluşturulacak. Belediye çalışanları yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği konusunda eğitilecek. Üç belediye hizmet binasının enerji ihtiyacı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olarak projelendirililecek. Binalarda gerçekleştirilecek iyileştirme yenileme sonrası sağlanan CO2 salımı azaltımı ve enerji karşılıkları sayısal ve gerçek zamanlı olarak billboardlarda duyurularak projenin sonuçları açıklanacak. Bornova halkında bu konuda farkındalık yaratılacak. Bornova Belediyesi, enerji verimliliğini artırmak için hazırladığı fizibilite projesi sayesinde, enerji verimliliğinin ne kadar artırılabileceğini önceden belirlemiş olacak. İZKA’nın Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklediği fizibilite projesi 86 bin 500 liraya malolacak. Bunun 73 bin 375 lirasını İZKA, 13 bin 125 lirasını da Bornova Belediyesi karşılayacak. Bornova Belediyesi bir süre önce de önce de hizmet binalarındaki tüm aydınlatmaları led sisteme geçirerek önemli bir tasarruf sağlamıştı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, son üç yıl içnde İZKA’dan dördüncü proje desteğini almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Enerji tüketiminin yüzde 75’inin kentsel alanlarda olduğu dikkate alındığında, belediyelerin bu süreçlerde giderek daha fazla rol almasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Başkan Sındır, “Avrupa Birliği’nin desteklediği Enerji Kentleri Ağı’na üye olarak Bornova’da daha sürdürülebilir bir çevre yaratmak için çalışmalar yapmaya başladık. Bu fizibilite projesi de bu amacımıza ulaşmada önemli aşamalardan bir tanesi. Tüm Bornovalılarla birlikte enerjinin daha verimli tüketildiği, daha temiz bir çevre yaratmak için çalışacağız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası