Ege Postası
Geri

Bornova Belediyesi’nden çocuklara diş taraması

Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, Işıkkent Spor Tesisleri’nde yüzme kursuna katılan çocuklara haftada iki gün diş taraması yapılıyor. Diş sağlığı konusunda diş hekimi tarafından muayene sonrası bilgilendirme de yapılarak velilere yönlendirmelerde de bulunuluyor. Yaklaşık 1000 çocuğu kapsayacak diş taraması sağlık programının güz döneminde yüzme kursuna katılacak çocuklara da yapılması planlanıyor.
Bornova Belediyesi’nden çocuklara diş taraması
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Eylül 2015 Cumartesi 09:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova Belediyesi; Işıkkent Spor Tesisleri’nde yüzme kursuna katılan çocukları yüzme eğitimlerinin sonrasında diş muayenesi yaparak onlara, doğru diş fırçalama tekniği, diş bakımı ve korunması konusunda bilgilendirme yapıyor. Ailelerden izin alınarak gerçekleştirilen muayenede,  diş maketi üzerinde çocuklara fırça tutuşu,  doğru diş fırçalama teknikleri anlatılıyor. Muayene sonrası diş hekimi tarafından ailelere çocuklarının diş problemleri ile ilgili bilgi veriliyor. Tedaviye yönelik yapılması ile ilgili öneri ve yönlendirmelerde de bulunuluyor.

Diş macunu ve fırça da dağıtıldı

Beslenme alışkanlıkları ile diş problemlerinin ortaya çıktığını belirten diş hekimleri; özellikle yemek seçen çocukların daha erken yaşlarda diş çürümeleri ile karşı karşıya kaldıklarını söylediler. Çocuklara ve ailelerine beslenme konusunda tavsiyelerde bulunan diş hekimleri diş çürümelerinin önüne geçmek ve daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için diş sağlığının önemini anlattılar. Çocukları diş fırçalamaya özendirmek için diş macunu ve fırça da hediye ettiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası