Ege Postası
Geri

Bornova'da Altınçam'ın isyanı dinmiyor!

Geçtiğimiz yerel yönetim döneminde Bornova Belediye Meclisi’nde CHP ve AK Parti arasında ‘hizmet’ polemiğinin yaşandığı Altınçam (Altındağ, Çamdibi, Işıkkent ve Pınarbaşı) bölgesine yönelik isyan dinmiyor. AK Partili Meclis Üyesi ve İzmirli Boşnaklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Yavuz bölgenin imar, ulaşım, çevre, sağlık ve sosyal hizmetler gibi belediye hizmetlerinden yararlanamadığını öne sürdü.Yavuz “Hizmet alamama devam ederse bölge vatandaşı ayrılma yoluna gidecek.Bölgeye yönelik belediye ‘arka bahçe’ ideolojisini sürdürürse ilçe olmak için imza hareketi başlatacağız” dedi.
Bornova'da Altınçam'ın isyanı dinmiyor!
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Haziran 2014 Perşembe 14:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Bornova’da 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte belediye başkanı değişti, meclis üyeleri değişti, belediye bürokratları değişti ama Altınçam’ın (Altındağ, Çamdibi, Işıkkent ve Pınarbaşı)isyanı değişmedi.CHP'li Olgun Atila'nın belediye başkanı seçildiği Bornova’da eski başkan Kamil Okyay Sındır  döneminde AK Parti ve CHP arasında ‘hizmet’ polemiğinin yaşanmasına neden olan Altındağ, Çamdibi, Işıkkent ve Pınarbaşı mahalleleri yeni dönemde de gündemden düşmeyecek gibi…

BÖLÜK BAŞLATTI YAVUZ DEVAM ETTİRİYOR
AK Parti Bornova eski Grup Başkanvekili Salih Bölük ve AK Parti eski ilçe başkanı Hüseyin Özkan’ın geçtiğimiz yıllarda mecliste ve kamuoyunda sıklıkla dile getirdiği Altındağ, Çamdibi, Işıkkent ve Pınarbaşı mahallelerinin yeterli hizmeti alamamasına yönelik isyanı yeni dönemle birlikte AK Partili Meclis Üyesi ve İzmirli Boşnaklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Yavuz gündeme taşıdı. Yavuz, Altınçam bölgesinin Bornova Belediyesi tarafından arka bahçe oılarak görüldüğünü öne sürdü. Yavuz, bölgenin imar, ulaşım, çevre, sağlık ve sosyal hizmetler gibi belediye hizmetlerinden yararlanamadığını söyledi.

ŞUBECİK AÇILSIN DEDİK AMA…
Mahallelerin 1984 senesine kadar belediyelik olduğunu ifade eden Yavuz, “Altınçam bölgesi Büyükşehir kanunları çıkınca Bornova Belediyesi’nden hizmet almaya başladı. Kenarda kalması sebebiyle hizmet alamaz hale geldi buralar. Halkın tabiriyle arka bahçe. Vatandaş kabul etmiyor bu durumu… Koşukavak projesi yaptık. Proje bölge esnafını ve halkın sorınlarına yönelikti. Esnafın kazanç problemine ve ulaşıma yönelik öneriler vardı. Belediye bu projeyle ilgilenmedi. Kaymakamlığa gittik. Kaymakam geldi 5 saat vatandaşla görüştü. Biz belediyeden bunu göremiyoruz. Belediye bu konuyu öteliyor. Belediyenin birimleri bu bölgede yok.Kenarda kalmış gibi hissediyoruz. Birer şubecik açılsın istiyoruz enazından.CHP bu önerimizi reddetti. Buna anlam veremedim”dedi.



AÇILIŞI YAPILDI FAALİYETE GİRMEDİ
192 bin kişinin yaşadığı bölgede 34 yılda belediyelerin sadece kapalı pazaryeri ve Atatürk Parkı yaptıklarını belirten Yavuz, “ Kamil Okyay Sındır  zamanında bastırdık ve Atatürk Kültür Merkezi yapıldı.Seçimlerden önce açılışı yapılmasına rağmen faaliyete geçirilmedi. Belediyeden cevap alamıyoruz. Kilitli olarak duruyor.Sındır  zamanında bir tane de kapalı spor tesisi inşaatı başladı ama yapımı hala sürüyor”dedi.

İLÇE OLMAK İÇİN İMZA TOPLAYACAĞIZ
Dört mahalleye yönelik belediyenin arka bahçe ideolojisini sürdürmesi halinde ilçe olmak için imza hareketi başlatacaklarını ifade eden Yavuz, "Hizmet alamama devam ederse bölge vatandaşı ayrılma yoluna gidecek. Ben mutlaka bu harekette yer alacağım. 3 kız çocuğum var. Çocuklarım sosyal hayatı olan bir yere taşınmak istiyor. Gençler buralarda durmuyor. Esnaf iş yapamıyor. Belediyenin sıcak dokunuşlar yapması gerek ama maelesef hem sözlü isteğimizde hem yazılı önergelerimizde beklediğimizi alamıyoruz.CHP Meclis üyesi Cumhur Yılmaz “Siz Altınçam’dan imza topladınız mı dedi” ben bunu start noktası olarak aldım. İmza kampanyası başlatacağım. Eylül ayına kadar belediyeye süre…Halkın isteğini gücünü kağıt üzerinde göreceksiniz. Halk çağdaş modern bir şekilde yaşamak istiyor. Siyasi malzeme olsun istemiyoruz. 
Partili arkadaşlaırmın tavrı ne olur bilemem ama bu harekete öncülük edeceğim”dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası