Ege Postası
Geri

Bornova'da bayram dayanışması

Yardımlaşmanın ve paylaşımın ön plana çıktığı Kurban Bayramı’nda, Bornova Belediyesi ihtiyaç sahiplerini sevindirecek bir yardım kararı aldı. Alınan karar kapsamında Dost Market’ten yıl boyunca ücretsiz olarak yararlanan 2824 aileye bayram alışverişlerini yapmaları için fazladan 40 kredi verildi. Bornova'da ihtiyaç sahiplerini sevindirecek yardım kararı
Bornova'da bayram dayanışması
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Eylül 2015 Cuma 11:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin de Kurban Bayramı’nı gönüllerince geçirmesi için özel bir yardım kararı aldı. Dost Market’ten yıl boyunca ücretsiz olarak diledikleri gibi alışverişlerini yapan 2624 ihtiyaç sahibine Kurban Bayramı’na özel ek 40 kredi kullanma hakkı verildi.  Öte yandan Dost Market’in rafları da bayrama hazırlandı. Ürün çeşitliliği artırılan Dost Market’in Merkez ve Altındağ şubelerinde vatandaşlar ihtiyaçlarını bayram öncesinde de diledikleri gibi karşılayabilecek. Dost Market önümüzdeki Cumartesi ve Pazar günleri de açık olacak.

Kurban Bağışıyla Dost Market’e katkı
Bornova Belediyesi ile Türk Kızılayı Bornova Şubesi arasında imzalanan işbirliği ve destek protokolü çerçevesinde bu bayramda vatandaşların yaptığı kurban bağışları da Dost Market’in raflarına et olarak dönecek. Türk Kızılayı’nın 168 numaralı telefonunu arayan hayırsever vatandaşlar, kurban vekalet bedelini yatırarak Dost Market’e de katkıda bulunmuş olacak. Türk Kızılayı tarafından kesimi yapılan kurbanlık hayvanlardan elde edilen etler kavurma haline getirildikten sonra 1 kiloluk kutularda Dost Market’e gönderilecek. Böylece ihtiyaç sahipleri hayırseverlerin katkısıyla raflardaki yerini alacak olan etleri sofralarına dahil edebilecek.


Bayram tedbirleri
Bornova Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi için de tüm önlemleri aldı. Bayram öncesinde ibadet yerlerinin temizlikleri yapılarak vatandaşların hijyen bir ortamda dini vecibelerini yerine getirmeleri için gereken hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için temizlik ve gıda denetimleri başta olmak üzere pek çok alanda tatil süresince de çalışmaya devam edilecek. . Işıkkent’te kurbanlık hayvanların kontrollerini yapan Veteriner İşleri Müdürlüğü, çalışmalarını bayram boyunca da aralıksız sürdürecek. Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri diğer zamanlarda olduğu gibi bayram boyunca da  24 saat aralıksız çalışacak. Zabıta Müdürlüğü ekipleri de sokak ve cadde üzerinde kesim yapılmasına engel olacak. Kurban atıklarının uygun olmayan yerlere atılması durumunda Kabahatler Kanunu’na göre ceza kesecek. Mezarlıklarda da dilenciler ve tinercilere karşı önlem alacak. Vatandaşlar dilek ve şikayetlerini Bornova Belediyesi’nin 0 232 999 29 29 numaralı telefonu arayarak iletebilecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı Başkan Atila, “Bornova Belediyesi olarak Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladık, hemşehrilerimizin bayramı en iyi şekilde geçirebilmeleri için bütün detayları titizlikle düşündük. Herkesin bayramı huzur içinde geçirmesini diliyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası