Ege Postası
Geri

Bornova'da büyük işbirliği

Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine başta gıda olmak üzere yüzlerce ürün çeşidi arasından diledikleri gibi ücretsiz alışveriş yapma olanağı sağladığı Dost Market, Türk Kızılayı ile yapılan işbirliği ile daha da büyüyor.
Bornova'da büyük işbirliği
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Şubat 2015 Cuma 16:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İki kurum arasında imzalanan protokolle hayırseverler Türk Kızılayı aracılığı ile Dost Market’e nakit olarak da bağış yapabilecek. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila imzalanan protokolle sosyal belediyecilik hizmetlerine isteyen herkesin katkı koyabileceği bir ortam yaratıldığını söyledi. Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başkanı Fahrettin Dokak da Başkan Olgun Atila ile 5 yıl boyunca aynı hayır kurumunun çatısı altında binlerce kişiye yardım yaptıklarını belirterek, “Şimdi bu yardımları da büyük kitlelere ulaştıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi
 
Bornova Belediyesi ile Türk Kızılayı Bornova Şubesi, Dost Market’e hayırseverler tarafından nakit yardım yapılabilmesine de olanak sağlamak için işbirliği yaptı. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen törende, Destek Hizmet Projesi İşbirliği Protokolünü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başkanı Fahrettin Dokak imzaladı. Hayırseverler, Türk Kızılayı çalışanları ve gönüllüleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilceleri ve vatandaşlar törene büyük ilgi gösterdi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in de katıldığı törende, Kutlusan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyükkutlu ilk bağışı yaptı. Büyükkutlu Türk Kızılayı’na 1000 ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak yardım yapma sözü verdi.
 
‘Destek Hizmet Projesi İşbirliği Protokolü’nün, sosyal belediyecilik hizmetlerimize tüm Bornovalıların katkı koyabileceği bir ortam oluşturduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu protokol, Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçirdiğimiz ‘Dost Market’in hizmet alanının genişlemesini, çok daha fazla ihtiyaç sahibi vatandaşımızın bu hizmetten yararlanmasını sağlayacak” dedi.
 
Amaçlarının insanına ‘dost bir kent’ yaratmak olduğunu söyleyen Başkan Olgun Atila, “’Bornova Bizim Evimiz’ sloganının altında da bu felsefe yatmaktadır.
Bornova’da hiç bir hemşerimizin gece yatağa aç girmemesini istiyoruz. Her bir Bornovalı bu kentin imkanlarından eşit şekilde faydalansın istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren, bu amaca hizmet eden projeleri adım adım hayata geçirmeye başladık” diye konuştu.
 
Hayırseverlere çağrı
 
Paylaşım noktaları, Dost Kart, istihdama yönelik çalışmalar ve pek çok platformda örnek olarak gösterilen ‘Dost Market’in bu anlayışın ürünü olduğunu ifade eden Başkan Olgun Atila şöyle konuştu: “Dost Market’ten bugün 1275 kişi yararlanıyor, ama bu sayı her geçen gün artıyor. Bornova Belediyesi olarak, bizim için önemli olan Dost Market’e gelen her bir vatandaşımızın, rencide olmadan ihtiyaçları olan ürünlere ulaşmasıdır. Oradan çıkan her bir vatandaşımızın yüzündeki gülümseme bizim için tarifi olmayan bir gururdur. Şimdi, tüm hayırsever vatandaşlarımızı, bu gururu bizimle paylaşmaya davet ediyoruz. Türk Kızılayı Bornova Şubesi ile yaptığımız bu işbirliğiyle; Dost Market’in rafları artık, hayırseverlerimizin Türk Kızılayı’na yapacağı bağışlarla dolacak. Türk Kızılayı’nın Bornova Şubesi Başkanı Fahrettin Dokak ve yönetimine de teşekkür ediyorum.”
 
Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başkanı Fahrettin Dokak da Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile aynı yardım kuruluşunun çatısı altında 5 yıl boyunca birlikte çalıştıklarını hatırlattı. Bu süre boyunca ırk, dil, din ayrımı yapmadan sayısız yardıma muhtaç vatandaşa başta gıda olmak üzere giysi ve maddi yardımlarda bulunduklarını hatırlatan Dokak, “Şimdi Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte bu hayır faaliyetinin startını vermekten onur ve gurur duyuyorum. Bundan sonra bu yardımlar katlanarak artacak ve daha büyük kitlelere ulaşacak” dedi.
 
Türk Kızılayı’nın herkes için varolduğunu ve bir gün herkesin bu yardım eline ihtiyaç duyabileceğini belirten Fahrettin Dokak, “İzmir’de sosyal belediyeciliğin öncülüğünü yapan Bornova Belediyesi ile protokolünü imzalayarak başlattığımız iyilik hareketinde yalnız kalmayacağımıza olan inanıyorum” diye konuştu.
 
Sertel: “Bu projenin gönüllü elçisiyim”
 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de Dost Market’i Türkiye’nin her yerinde örnek bir proje olarak sunmayı kendine görev olarak gördüğünü belirtti. Bornova Belediyesi ve Türk Kızılayı arasında imzalanan protokole Bornovalıların büyük bir destek vereceğine inandığını ifade eden Sertel, “Böyle güzel bir işbirliğini hayata geçirdikleri için Olgun Atila ve Fahrettin Dokak’ın her daim destekçisiyim” dedi.
 
Kutlusan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyükkutlu ise Türk Kızılayı’na 1000 ailenin aylık ihtiyacını karşılayacak yardım yapma sözü verdiği konuşmasında, “Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila insanlığa hizmet etme ve hayırda yarışma aşkına sahip bir insan. Bu hizmetlerinin yaşadığı sürece ebedi olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
Dost market nasıl çalışıyor
Bornova Merkez’de faaliyete geçirilen Dost Market’in raflarında 200’e yakın temel ihtiyaç maddesi bulunuyor.  Sosyologların yaptığı titiz çalışmayla belirlenen 1275 ihtiyaç sahibi kendilerine verilen kartlarla, insanlık onuruna yakışır bir şekilde Dost Market’e gelip, neye ihtiyacı varsa o ürünü alabiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası