Ege Postası
Geri

Bornova'da sevinç

Dünya literatürüne Bornova adıyla giren ancak uzun yıllardır üretilmeyen misket üzümünü anavatanıyla buluşturan Bornova Belediyesi, Çamiçi Köyü’nde oluşturulan 5 dönümlük bağda hasada hazırlanıyor. İlk kez iki yıl önce dikilen fidanlardan bu yıl her omcada 8-10 salkım üzüm elde edilirken, isteyen Bornovalıların bahçelerine dikmeleri için 3 bin 500 fidan da üretildi
Bornova'da sevinç
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Temmuz 2013 Cumartesi 09:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bornova’nın değerlerini tekrar ilçeye kazandırmak için pek çok konuda proje üreten Bornova Belediyesi, dünyaca tanınan ve sevilen bir çeşit olan misket üzümünü anavatınında yeniden yetiştirdi. İki yıl önce Bornova’ya bağlı Çamiçi Köyü’nde oluşturulan 5 dönümlük bağda, geçen yıl her omcada iki üç salkım üzüm elde edilmişti. Bornova’ya ait bir değer olan misket üzümünü kendi coğrafyasında yetiştirmek için kurulan bağın bakımları düzenli olarak yapıldı. Bu yıl insan boyuna ulaşan omcaların her birinde 8-10 salkım üzüm elde edildi.

20-25 gün içinde hasat olgunluğuna gelecek üzümler hiçbir kimyasal kullanılmadan üretilirken, çelik yöntemiyle 3 bin 500 adet de fidan üretildi. Bornova Misket Üzümü’nün üretiminin ilçede yaygınlaş ması amacıyla üretilen fidanlar isteyen vatandaşlara dağıtılacak.

Çamiçi Köyü’nde kurdukları misket bağının ikinci yılını geride bıraktığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Şimdi ikinci hasat sezonundayız. Önümüzdeki 20-25 gün içinde üzümlerimizin hasadını yapacağız. Geçen yıl her omcada iki üç salkım varken bu sene 8-10, hatta 10’un üzerinde salkımı olan omcalarımız var. Başarılı bir üretim yaptık. Bornova Misket Üzümü’ anavatanına dönmenin sevincini ve coşkusunu yaşıyor” dedi.

Bornova misketini Bornovalılarla da buluşturacaklarını söyleyen Başkan Sındır, “Bornova Misket üzümü’nün çelik yöntemiyle fidanlarını da ürettik. 3 bin 500’ü bulan fidanları bir kampanyayla şenlik havasında halkımıza dağıtacağız. Dünya literatürüne Bornova adıyla geçmiş üzümümüzün ilçemizde yaygınlaşmasını istiyoruz. Her evin bahçesinde mutlaka bir misket asmasını görmek en büyük arzumuz. Bornova halkının da bu üzüme sahip çıkmasını diliyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası