Ege Postası
Geri

Bornova’da 545 milyon yıllık yolculuğa büyük ilgi

Dünyanın 545 milyon yıllık geçmişinin anlatıldığı Fosil Bilim Sergisi’ni Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde açtı. Hazırlanan büyüleyici bir atmosferde gerçekleşen sergide kıtaların, okyanusların, gökyüzünün, bitki örtüsünün ve canlıların geçirdiği değişimler çeşitli canlandırmalarla ziyaretçilere anlatılıyor. Kalıcı olarak tasarlanan Fosil Bilim Sergisi ile İzmir’de olmayan bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İnsana, çocuklara ve öğrencilere yapılan yatırımlar bizim için çok önemli. Burası da eğitim için büyük önem taşıyan bir yer” dedi.
Bornova’da 545 milyon yıllık yolculuğa büyük ilgi
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Aralık 2015 Perşembe 12:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova Belediyesi’nin bilim eğitimi konusunda öncülük yapan kuruluşlarından biri olan Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi,  dünyanın 545 yıllık gemişini açtığı Fosil Bilim Sergisi ile tanıtıyor. İlçede bulunan bir çok okulun öğrencisin de ilk günden yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışına, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ve Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi  Müzesi Müdürü Prof. Dr. Tanju Kaya da katıldı.
 
Kalıcı olarak tasarlanan sergide, canlıların ve doğanın geçirdiği değişimler zaman yolculuğu şeklinde üç boyutlu görsellerle tasvir ediliyor. Kıtaların, okyanusların, gökyüzünün, bitki örtüsünün ve canlıların son 545 milyon yıldan günümüze, zaman içerisinde geçirdikleri değişimler, bilimsel verilere uygun olarak ve sanatsal vurgularla, anlaşılır halde ziyaretçilere aktarılıyor.
 
15 kişilik gruplar halinde gezilebilecek
175 metrekarelik kapalı alanda oluşturulan bu eğitim ve sergi salonunda, paleoartistik unsurlar eşliğinde derinlik ve boyut algısı bir zaman tüneli etkisiyle sağlandı. Paleoaktift ve heykeltraş Onur Kocaer ve Doruk Güneş’in çalışmalarının yer aldığı sergide 46 adet üç boyutlu figür ve mulajlar, 95 metrekarelik rölyefler ile duvarda ve tavanda uygulanan 100 metrekareyi bulan görsel tasarımlar bulunuyor. Ocak ayı başından itibaren randevu sistemi ile hizmet vermeye başlayacak olan Fosil Bilim Sergi Salonu’nu 15 kişilik gruplar halinde gezmek mümkün olacak.
 
Fosil Bilim Sergisi’nin geçmişe ışık tutacak bir çalışma olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “ Biz eğitim konusunda iddialı bir kentte yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilerek daha çok çalışmamız gerekiyor. Geleceğimiz için geçmişimizi iyi bilmeli ve analiz etmeliyiz” dedi. İzmir’in tarihinin Bornova’da başladığını hatırlatan Başkan Atila, “ Yeşilova Höyüğü’nde çıkarılan 8 bin 500 yıl öncesine dayanan buluntular bunun en büyük kanıtıdır” diye konuştu. 18 ayda 65 milyon liralık yatırım yaptıklarını da anlatan Başkan Atila, “ Yapılan yatırımlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden her zaman destek gördük. Yapılan fiziki yatırımlar kadar, insana ve özelliklere çocuklara yapılan yatırımlar da önemli. Bunun için de eğitim önceliklerimiz arasında. ” diyerek bilgi verdi.
 
Müzeler gelişmişliğin seviyesini gösteriyor       
Müzelerin bir toplumun gelişmişlik seviyesinin göstergesi olduğunu vurgulayan Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müzesi Müdürü Prof. Dr. Tanju Kaya“ Burada açılan müze toplumun eğitilmesinde çok önemli bir merkezdir. Yerel yönetimler tarafından kurulan bu tip müzelerin sayısını artması toplumların gelişim göstergesidir. Bunun için bu çalışmayı yapan Bornova Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası