Ege Postası
Geri

Bornova’da yol katılım payı alınmayacak

Bornova Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste yol katılım paylarının vatandaşlardan alınmaması yönündeki başkanlık önergesi oybirliği ile kabul edildi.
Bornova’da yol katılım payı alınmayacak
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Şubat 2013 Çarşamba 19:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BURAK ÖZER/HABER SERVİSİ - Bornova Belediyesi meclis toplantısında gündem yol katılım payları oldu. Mecliste 2013 yılı ve öncesinde yapılan yol düzenlemelerinden, yol katılma paylarının alınıp alınmayacağı ile önerge görüşüldü. Sayıştay denetimleri nedeniyle 2007-2008 yılları arasında yol katılım paylarının vatandaştan tahakkuk edildiğini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Yapılan su, yol ve kanalizasyon harcamalarının bir kamu hizmeti olması nedeniyle bunların bedellerinin vatandaştan alınmasını doğru bulmuyorduk. Ancak mecburen tahakkuk ettik. 2009-2012 yıllarında hiçbir katılım payı tahakkuk edilmemiştir. Bornova halkımız bir yol bedeli ödüyorlarsa, bu 2009’dan önceki işlerin bedelleridir. Bizim teklifimi alınmaması yönündedir. CHP’li İzmir Milletvekillerimiz önergesi doğrultusunda geçmişe dönük tahakkukların iptal edilmesi noktasında önerge verilmiştir. Eski borçlar da silinebilir. Orada gelecek haberi bekliyoruz” dedi.

BORNOVA BELEDİYESİ TARAF OLACAK

Meclis toplantısında “Yerel Yaşamda Kadın ve Erkek Eşitliği için Avrupa Sözleşmesi’ne” taraf olunması konusunda Başkan Sındır’a yetki verildi. Sındır, “Türkiye’de bu sözleşmeye taraf olan belediye yok. İlk kez biz olacağız. Bornova ilçesini kadınlar için güvenli bir kent yapmayı taahhüt ediyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi. Öte yandan mecliste “Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” önerisi oybirliği ile kabul edildi. Sındır, “Bu sözleşmeye uyan Türkiye’de 7 ilçe belediyesi var. Bu projeyi detaylı bir şekilde hazırladık. Kentimizdeki karbondioksit salınımını en aza indirecek tedbirleri alacağız” dedi.

MUHTARLARA MÜJDE
Mecliste alınan karar göre, muhtarlıkların elektrik, su, iletişim gibi ihtiyaçlarının, 250 TL’yi geçmemesi şartıyla belediye tarafından karşılanması yönündeki önerge oyçokluğu ile kabul edildi. AK Parti grubu ise verilecek miktarın 400 TL olması istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası