Ege Postası
Geri

Bosna Hersek Federasyonu Başkanı Budimir gözaltında

Bosna Hersek Federasyonu Cumhurbaşkanı Zivko Budimir, makamında gözaltına alındı. Özel kuvvetlerin düzenlediği operasyonda cumhurbaşkanlığı ofisleri ile hükümet binaları arandı.Bosna Hersek Savcılığı, soruşturmanın ülkeyi oluşturan...
Bosna Hersek Federasyonu Başkanı Budimir gözaltında
Haberler / Dünya
26 Nisan 2013 Cuma 16:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bosna Hersek Federasyonu Cumhurbaşkanı Zivko Budimir, makamında gözaltına alındı. Özel kuvvetlerin düzenlediği operasyonda cumhurbaşkanlığı ofisleri ile hükümet binaları arandı.

Bosna Hersek Savcılığı, soruşturmanın ülkeyi oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Hersek Federasyonu ile ilgili olduğunu duyurdu.

Bosna Hersek devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Budimir'in mahkum affetme yetkisini kullanma karşılığında rüşvet almakla suçlandığını belirtti. Budimir'in, 435 mahkumun af talebinden 162'sine olumlu cevap verdiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanın Danışmanı Laura Boşnak cumhurbaşkanın ofisinde şu anda delil toplandığını ve Budimir'in de ofiste tutulduğunu dile getirdi.

Bu arada tüm bakanların toplantı yapıldığı Mostar'daki Federal Hükümetin binası da özel kuvvetler tarafından giriş çıkışlara kapatıldı. Federal Bakanlar Kurulu Başkanı Vinko Zrinovac'in fenalaşması üzerine binaya acil yardım ekipleri girdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası