Ege Postası
Geri

Bozdağ: Mısır’daki değişimin muhatabı Mursi olsaydı ona karşı da dururduk

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin duruşunun şahıslara yönelik değil, ilkesel olduğunu söyledi. Bozdağ, “Mısır’daki değişimin muhatabı Mursi olsaydı biz Mursi’ye karşı da dururduk.” dedi.Bakan Bozdağ, Güneşli’deki...
Bozdağ: Mısır’daki değişimin muhatabı Mursi olsaydı ona karşı da dururduk
Haberler / Güncel
25 Eylül 2013 Çarşamba 14:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin duruşunun şahıslara yönelik değil, ilkesel olduğunu söyledi. Bozdağ, “Mısır’daki değişimin muhatabı Mursi olsaydı biz Mursi’ye karşı da dururduk.” dedi.

Bakan Bozdağ, Güneşli’deki Retaj Royale Hotel’de düzenlenen ‘Halk iradesine darbe karşısında dünyanın imtihanı’ konulu konferansa katıldı. Programa Müslüman Alimler Başkanı, Dünya Müslüman Alimler Birliği, Arap katılımcılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan konferansta Arap dünyası ve Mısır’daki son durum değerlendirildi.

Yanlışlıkların karşısında geçmiş tecrübelerden ders çıkarılması gerektiğinin altını çizen Bozdağ, “Bunu yaptığımız zaman eminim ki daha da başarılı olacağız. Biz Türkiye olarak sürekli demokrasinin, hak ve adalet diyen anlayışların yanında durduk. Bu, bir şahısın yanında bir duruş değildir. Bizim duruşumuz ilkesel bir duruştur, insan eksenli bir duruştur. Mısır’da halkın iradesi orada adalet arayışları, demokrasi arayışları, kendi kaynaklarını özgürce kullanmak arayışı çerçevesinde bir değişim yaşanmıştır. Bu değişimin muhatabı Mübarek’ti. Bunların muhatabı Mursi olsaydı biz Mursi’ye karşı da dururduk. Bugün demokrasiye karşı yapılan darbe, milli irade katliamı Mursi’nin girdiği seçimde Sayın Ahmet Şefik kazanmış olsaydı ve ona karşı yapılmış olsaydı, Türkiye’nin tavrı yine aynı olurdu. Çünkü şahıstan yana değil, doğrudan yana olmaya hepimizin ve uluslararası toplumun ihtiyacı var. Herkes konuşuyor, ülkenin çıkarları, falan çıkarlar filan çıkarlı bakıyor. Bütün dünyaya çıkar gözlüklü bakıldığı zaman dünyada kıyamete kadar sağlıklı ve adil bir barış içerisinde yaşadığı bir düzeni kullanma kimsenin imkanı olmayacaktır. Çünkü bir başkasının çıkarı diğer birinin çıkarına ters düşecektir. Öyleyse ise bu çıkar konusunu insan hakları açısından hep beraber revize etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası