Ege Postası
Geri

Bozdağ: Öcalan'a ev hapsi söylentisi şehir efsanesi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Abdullah Öcalan’ın ev hapsi veya Meclis'e girmesi gibi söylentilere dair yaptığı açıklamada, “Çözüm süreci içerisinde pek çok karalama kampanyası var. Defalarca da tekrar ediyoruz böyle bir şey...
Bozdağ: Öcalan'a ev hapsi söylentisi şehir efsanesi
Haberler / Politika
27 Nisan 2013 Cumartesi 16:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Abdullah Öcalan’ın ev hapsi veya Meclis'e girmesi gibi söylentilere dair yaptığı açıklamada, “Çözüm süreci içerisinde pek çok karalama kampanyası var. Defalarca da tekrar ediyoruz böyle bir şey yok diye. Ama sürekli bu konu gündeme getiriliyor. Bunun sebebi halkımızın böyle bir tasarruftan rahatsız olacağı çok açık, onun için de bu rahatsızlığı çoğaltmak için bu sürecin arkasına milletimizin koyduğu desteği azaltmak için bunlar uydurulan şehir efsaneleri.” dedi.

Bekir Bozdağ, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Amasya'da Vali Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti. Valiliğe gelişinde Vali Öz tarafından törenle karşılanan Bozdağ, çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

        Çözüm sürecinin Türkiye için son derece tarihi öneme haiz bir süreç olduğuna işaret eden Bozdağ, “30 yılı aşkın bir süredir devam eden terör belasının sona erdirilmesi, terör örgütüne silah bıraktırılması, akan kanın durdurulması bakımından başlatılmış önemli bir süreçtir. Bu süreç neticeye erdiğinde Türkiye’de artık bir terör örgütü kalmayacaktır. O yüzden sürecin içerisinde olup bitenlere dair herkes farklı bir takım yorumlara sahip olabilir, değerlendirmeler yapabilir.” dedi.

        Vatandaşın seçimde terörü bitirme görevini de kendilerine verdiğini dile getiren Bozdağ, "Milletimizin bize verdiği görevin gereğini yapıyoruz. İnşallah bu süreç neticesinde Türkiye terör belasından kurtulacaktır. Terörden arındırılmış, terörle, bölücü terörle mücadelenin bittiği bir Türkiye daha güçlü bir Türkiye olacaktır, daha büyük bir Türkiye olacaktır. Terör belasını bitirdikten sonra Türkiye’yi kimse tutamayacaktır.” diye konuştu.

        "ÖCALAN İLE ALAKALI SÖYLENENLER ŞEHİR EFSANESİDİR"

        Çözüm süreci içerisinde pek çok karalama kampanyası olduğuna dikkat çeken Bozdağ, “Süreç içerisinde olup bitenlerle ilgili değerlendirme yaparken burada bizi bağlaya bir şey var, oda hükümetimizin yaptığı açıklamalar.” şeklinde konuştu.

        Bozdağ, şu açıklamayı yaptı: “Bir şeyi daha net söyleyeyim. Bu süreç içerisinde pek çok kampanya var. Bir karalama kampanyası var. Bir iftira kampanyası var. Bir de bazıları kendi etrafına dönük konuşmalar yapıyor öyle kampanyalar var. Süreç içerisinde olup bitenlerle ilgili değerlendirme yaparken burada bizi bağlayan bir şey var o da şu; hükümetimizin yaptığı açıklamalardır. Sayın Başbakanımızın yaptığı açıklamalardır veya hükümet olarak attığımız adımlar, yaptığımız işlerdir. Yasamanın yaptığı işlerdir. Onun dışında başkaları bir değerlendirme yapıyor. Terör örgütü veya BDP veya MHP veya CHP bir değerlendirme yapıyor. Onlar kendi siyasal beklentileri, çıkarları, hedefleri doğrultusunda açıklamalar yapıyor ama bazıları da çıkıp bunu sanki AK Parti hükümetlerinin görüşüymüş gibi, AK Parti hükümetinin planı programıymış gibi başkalarının görüş ve düşüncelerini hükümete, partimize atfeden gayri ahlaki maalesef yaklaşımlarda mevcut. Onun için diyoruz ki, başkalarının söyledikleri değil, bizim söylediklerimiz bizi bağlar. Başkalarının yapmak istedikleri değil, bizim yaptıklarımız bizi bağlar. Bu süreç içerisinde de biz yaptıklarımızla söylediklerimiz de milletin önündeyiz. Daha önce de biz söyledik; böyle bir şey yok diye. Sayın Başbakanımız da dahil hepimiz söyledik. Defalarca da tekrar ediyoruz; böyle bir şey yok diye. Ama sürekli bu konu gündeme getiriliyor. Bunun sebebi halkımızın böyle bir tasarruftan rahatsız olacağı çok açık, onun için de bu rahatsızlığı çoğaltmak için bu sürecin arkasına milletimizin koyduğu desteği azaltmak için bunlar uydurulan şehir efsaneleri."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası