Ege Postası
Geri

Bremen başbakanının Türkiye gezisine NSU cinayetleri damgasını vurdu

Almanya'nın Bremen Eyaleti Başbakanı Jens Böhrsen, Türkiye'de bilim, eğitim, ekonomi başta olmak üzere bir dizi alanda temaslarda bulundu. Alman siyasetçi; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Başbakan Yardımcısı...
Bremen başbakanının Türkiye gezisine NSU cinayetleri damgasını vurdu
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2013 Cuma 10:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Bremen Eyaleti Başbakanı Jens Böhrsen, Türkiye'de bilim, eğitim, ekonomi başta olmak üzere bir dizi alanda temaslarda bulundu. Alman siyasetçi; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile görüştü.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan’a Türkiye’nin bilim alanında kat ettiği gelişmeyi büyük bir hayranlıkla izlediklerini söyleyen Böhrsen, “Bremen ve Türkiye arasındaki bilimsel çalışmaların gelişmesi için hazırız.” dedi.

Bekir Bozdağ ile gerçekleştirdiği görüşmede Bremen’de yaşayan Türkleri konuşan Böhrsen, NSU cinayetlerinden dolayı hem üzüntü hem de utanç duyduklarını söyledi. Bazı güvenlik güçlerinin ihmali olduğunu söyleyen Bremen Başbakanı, "Mağdur ailelere yıllarca suçlu muamelesi yapıldı. Ancak ben Alman hukuk devletinin bu olayları aydınlatacağına inanıyorum." dedi. Bu gibi aşırı sağ örgütlerle, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı her zaman, her yerde mücadele edilmesi gerektiğine işaret eden Böhrsen, "Biz eyaletimizde birlikte yaşamayı nasıl daha güzelleştiririz, onu düşünüyoruz. Örnek olarak da Müslümanların diğer dini kurumlarla aynı statüde olması için devlet anlaşması yaptık." diye konuştu.

Mahkemenin ırkçı ve ayrımcılara cesaret verecek şekilde sonuçlanmamasını isteyen Bozdağ ise “Eğer öyle sonuçlanırsa bu ırkçılara cesaret verir ve yeni terör örgütlerinin ortaya çıkmasını sağlar.”dedi. Bozdağ ayrıca Böhrsen’den gelecek yıl Türkiye’de yapılacak seçimler konusunda Almanya'da da sandıkların kurulması konusunda yardım istediklerini de belirtti.

Böhrsen ve beraberindeki 22 kişilik heyet daha sonra Bremen’in kardeş şehri İzmir’e geçti. Dostlukların derinleşmesi, bilim ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi için yapılan bu gezide Başbakan Böhrsen’e Bremen Bilim ve Eğitim Bakanı Eva Quante-Brand, Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, Emniyet Müdürü Lutz Müller, Bremen İşverenler Birliğinden Cornelius Neumann Redlin, Prof. Dr. Yasemin Karakaşoğlu, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Wiebke Hamm ve Bremen Üniversitesi’nden Jutta Berninghausen de eşlik etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası