Ege Postası
Geri

Brezilya'dan Mısır halkına destek, darbecilere kınama

Brezilya hükümeti, Mısır'da yapılan katliamı kınadı. Brezilya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada: "Ülkede artan şiddet, bölgenin sükuneti için anahtar bir kimliğe sahip Mısır'daki iç güvenliği zaafa uğratıyor."...
Brezilya'dan Mısır halkına destek, darbecilere kınama
Haberler / Dünya
15 Ağustos 2013 Perşembe 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Brezilya hükümeti, Mısır'da yapılan katliamı kınadı. Brezilya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada: "Ülkede artan şiddet, bölgenin sükuneti için anahtar bir kimliğe sahip Mısır'daki iç güvenliği zaafa uğratıyor." denildi.

Dışişleri Bakanlığının sitesinde yayınlanan metinde ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Brezilya hükümeti Mısır'da yaşanan baskıya dayalı vahşeti kınamakta ve Mısır halkının 25 Ocak devriminde dile getirdiği özgürlük, demokrasi ve refah taleplerinin insan haklarına saygılı ve demokratik bir düzen içinde gerçekleştirilmesine yönelik diyalog ve arabuluculuk çağrısı yapmaktadır."

TAHLİYE SİNYALİ

Mısır'daki Brezilya Büyükelçiliği ise güvenlik gerekçesiyle çalışma saatlerini gece vardiyasına kaydırdığını duyurdu. Ayrıca bakanlık kaynakları, Brezilya halkını Mısır'a seyahat edilmemesi yönünde tavsiyede bulunurken Mısır'da yaşayan Brezilyalıların güvenliği için teyakkuza geçti.

MURSİ BREZİLYA'YI ZİYARET ETMİŞTİ

Mısır'ın devrik lideri Muhammed Mursi, 8 Mayıs 2013 tarihinde Brezilya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile uzun bir görüşme gerçekleştiren Mursi, Mısır'ın demokratikleşme sürecinde Rousseff'in desteğini almıştı.

Demokratik seçimle birlikte Mısır'da yaşanan değişimden övgüyle söz eden Rousseff, geçmişte diktatörlük yönetimine karşı kendi ülkesinde verilen mücadeleden yola çıkarak Mursi'yi şu sözlerle savunmuştu: '80'li yıllardan başlayarak Brezilya'da da demokratikleşme adına benzer bir durum yaşadık. Bu süreçte sivil toplum kuruluşları, insan hakları ve sosyal adaletin önemini kavradık.'

Ayrıca Ortadoğu barışı için Mısır'a önemli bir misyon yükleyen ve İsrail ile Filistin arasındaki meselenin çözümüne yönelik net tavır koyan Rousseff, "Brezilya ve Mısır olarak barış için işbirliği yapabilir ve Ortadoğu'da yaşanan sürece olumlu katkı sağlayabiliriz." demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası