Ege Postası
Geri

Brezilyalı editör: Gösterilerin ardında yabancı parmağı yok (Özel)

Brezilya’nın Carta Capital Dergisi editörlerinden Jose Antonio Lima, ülkedeki gösterilerin arkasında yabancı parmağı olduğuna ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Lima, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Brezilya’da...
Brezilyalı editör: Gösterilerin ardında yabancı parmağı yok (Özel)
Haberler / Dünya
28 Haziran 2013 Cuma 15:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Brezilya’nın Carta Capital Dergisi editörlerinden Jose Antonio Lima, ülkedeki gösterilerin arkasında yabancı parmağı olduğuna ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Lima, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Brezilya’da gerçekleştirilen gösterilerin meşru olduğunu, Başbakan Erdoğan’ın iddia ettiği gibi Brezilya’daki olayların arkasında yabancı parmağı olduğuna inanmadığını söyledi.

Dergi editörü, 10 yıldır iktidarda bulunan Lula Hükümeti’nin gerçekleştirdiği sosyal programın orta sınıfın ihtiyaçlarına yanıt veremediğini, orta sınıfın çok fazla vergi ödemek zorunda kaldığını vurguladı. Sağlık ve eğitime daha fazla yatırım yapılması gerektiğine işaret etti.

Dünya kupası için yapılan stadyumlara harcanan parayı eleştirmelerinin meşru olduğunu savunan Lima, Brezilya’daki bütün devlet organlarının halkın bu taleplerini haklı bulduğunu ve gerçekleşmesi için de çalışmalara başlandığını kaydetti.

Brezilya’lı müzisyen Tiago De Mello da Cihan’a verdiği röportajda, ülkede yaşanan olaylarda Batılı hükümetlerin değil sosyal medyanın etkisi olduğunu savundu. Mello, Brezilya halkının Türkiye’deki olayları en başından beri takip ettiğini, yaşananların gösterileri tetiklediğini savundu.

Başbakan Erdoğan Samsun’da düzenlenen 'Milli İradeye Saygı Mitingi' konuşmasında, Türkiye ve Brezilya’da yaşanan olaylar arasındaki benzerliklere dikkat çekerek, uluslararası alanda etkisini artıran iki ülkeye operasyon yapıldığını savunmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası