Ege Postası
Geri

Münih'te mülteciler açlık grevinde

Almanya'nın Münih şehrinde Cumartesi gününden beri protesto eylemi yapan yaklaşık 55 mülteci, açlık grevini sürdürüyor. Rindermarkt semtinde süren eylemde açlık ve susuzluğa daha fazla dayanamayan mülteciler baygınlık geçirmeye başladı.Olay...
Münih'te mülteciler açlık grevinde
Haberler / Dünya
28 Haziran 2013 Cuma 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Münih şehrinde Cumartesi gününden beri protesto eylemi yapan yaklaşık 55 mülteci, açlık grevini sürdürüyor. Rindermarkt semtinde süren eylemde açlık ve susuzluğa daha fazla dayanamayan mülteciler baygınlık geçirmeye başladı.

Olay yerinde hazır bekletilen ambulanslar durumu kötüleşen eylemcilere anında müdahale ediyor. Mülteci kamplarındaki durumun düzeltilmesi, yemek paketi uygulamasından vazgeçilmesi ve sadece kamplarda kalmalarına izin verilmesinden vazgeçilmesi için eylem yapan mülteciler, önceki gün Bavyeralı yetkililerle yaptıkları görüşmenin ardından Alman Mülteci Yasası’nın 16. maddesine göre siyasi mülteci hakkını alana kadar eyleme devam etme kararı aldı.

Salı günü susuzluk eylemenin başlamasının ardından en az 10 eylemci acil servise kaldırıldı. "Siyasi mülteci" statüsünü almak istediklerini söyleyen Afrika ve Asyalı eylemciler, eyalet yönetiminin çağrılarına kulak vermesini istiyor.

Bavyera Sosyal İşler Bakanı Christine Haderthauer, mültecilerin eylem kararı üzerine yetkili mercilere haber gönderip acil bir yuvarlak masa toplantısı yapılmasını talep etmişti. Yetkililere seslenen mülteciler artık geçen her dakikanın aleyhlerine işlediğini ve hayati öneme sahip zamanın iyi kullanılmasını istedi. Toplantıya mülteci temsilcileri, Bavyera Sosyal ve İçişleri Bakanlığı temsilcileri, Yukarı Bavyera yönetimi yetkilileri ve Federal Göç ve Mülteci Dairesi (BAMF) yetkilileri katıldı. Toplantının ardından BAMF, eylem yapan mültecilerin başvurularını iki hafta içinde işleme alma sözü verirken, mülteci statüsü verme konusunda net konuşmadı.

Münih Belediyesi ise eylem yerindeki sağlık şartlarını iyileştirme ve hazırda doktor bulundurma garantisi verdi. Bakan Haderthauer, Federal İçişleri Bakanlığı’na BAMF’da çalışan memur sayısını artırma ve mültecilerin başvurularının işlem süresini kısaltması çağrısı yaptı. Bavyera eyaletinin mülteciler konusunda üzerine düşeni yaptığını savunan Bakan, ancak yetkili kurumların mültecilere hızlı izin vermemesinden dolayı işlerin aksadığını ileri sürdü. Mültecilerin kamplarında işin ciddiyeti giderek artarken, önemli siyasiler de gelip mültecileri ziyaret ediyor.

Öte yandan konu hakkında bir basın bildirisi yayınlayan Bavyera Öğretmenler Birliği Derneği (BLLV), mültecilerin çocuklarına okullarda verilen eğitiminin de düzeltilmesi çağrısı yaptı. Bavyera Eğitim Bakanlığı ise Almanya’ya gelen mültecilerin çocuklarına daha ilk günden itibaren eğitim hizmeti verdiklerini savundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası