Ege Postası
Geri

Buca'da Aslan'a sevgi seli

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “ 30 Mart’ta tarihi bir seçim yaşayacağız. Bu seçimde oylar kadar sandıklara sahip çıkmak da önemli. Dünya’nın hiçbir yerinde oy verme işleminde iki saat sonra seçim sonuçları açıklanamazken Türkiye’de bu yaşanmıştır. Eğer sandıklarda oyumuzun doğru sayılmasını sağlarsak Cumhuriyet Halk Partisi’ni önce yerelde sonra genelde iktidara taşırız” dedi. Buca Belediye Başkanı Tatı ise, “ Sayın Hüseyin Aslan partimiz için önemli bir isim ve önemli bir güç” ifadelerini kullandı.
Buca'da Aslan'a sevgi seli
Haberler / Yerel Politika
23 Kasım 2013 Cumartesi 11:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Aslan, ilçe örgütlerini ziyaretlerine Buca ile devam etti. Aslan’ın ilk durağı Buca Belediyesi oldu. Belediye Başkanı Ercan Tatı, İzmir’in sorunlarının genel iktidarın yaklaşımından da kaynaklandığını savunarak, “ İzmir verdiğini alamıyor. İzmir, Sayın Aslan’ın dediği gibi Türkiye’ye örnek olacak bir modeli yaratmayı hak ediyor. Önümüzdeki yerel seçimlerle birlikte büyük bir meşale yakıp tüm ülkeyi aydınlatacağımıza inanıyorum. Diğer ilçe başkanlarıyla birlikte hep beraber ayağa kalkıp yeni bir model oluşturacağımıza inanıyorum. İzmir’e önemli eserler kazandırmış, liderliğini yaptığı Ege-Koop’u bir Türkiye markası haline getirmiş Sayın Aslan partimiz için önemli bir isim ve önemli bir güç. Çıktığı yolda başarılar diliyorum” dedi. Aslan, belediyenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’na geçti. Burada yüzlerce partili ve İlçe Başkanı Bektaş Gül’ün yanı sıra mahalle muhtarları, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çevre esnafı tarafından karşılanan Aslan, yerel seçimlerin hem İzmir hem de Türkiye’nin geleceği açısından hayati değerde olduğunu vurguladı.

“ÖNCE YENİDEN İZMİR’DE SONRA GENELDE…”

Aslan ise özellikle kadın ve gençlerin yoğunlukta olduğu ziyarette parti örgütünün sandıklara sahip çıkılması yönünde etkin çalışmalar yürütmesi gerektiğini kaydederek, “ Hepimize görev düşüyor. Sandıklara sahip çıkmak en önemsenmesi gereken konudur. Sandıklar oy kullanmaktan da önemli. İstediğiniz kadar oyunuzu kullanın eğer doğru sayılıp sayılmadığını takip etmiyorsanız çabanız boşa gidecektir. Gezi olaylarında olduğu gibi özellikle gençler ile kadınlarımızın bu konuda çok dikkatli olması lazım. Bir önceki seçimde oy verme işlemi saat beşte sona erdi, bir buçuk iki saat sonra milyonlarca oyun sayıldığı belirtilerek, seçim sonucu ilan edildi. Dünya’nın en gelişmiş ülkeleri ABD ve İngiltere’de bile bu hızda seçim sonucu belirlenemez. Umarım Türk halkı bu tehlikenin farkında olur ve sandıklarına sahip çıkarak CHP’yi önce yerelde sonra genelde iktidara taşır” dedi.

“İZMİR KİMSEYE MUHTAÇ DEĞİL…”

İzmir için 200’ü aşkın proje hazırladıklarını, bunun beş tanesinin kamuoyuyla paylaşıldığını anlatan Aslan, “ Aday gösterilir de seçimi kazanırsak hemen ertesi gün startı verir, çalışmalara başlarız” dedi. Aslan, “ Ekibim hazır, projelerim hazır ve gittiğim her yerde görüyorum ki, İzmir hazır, Cumhuriyet Halk Partililer hazır. O zaman bize düşen göreve geldiğimiz taktirde, 2 yıl önce oluşturduğumuz proje merkezimizin herkese dokunan, herkesi ilgilendiren, kenti ayağa kaldıracağına inandığımız projelerimizi teker teker hayata geçirmek. Ben hiçbir zaman önce seçileyim sonra bakarız anlayışında olmadım. 31 Mart sabahı startı verir, yola çıkarız. Çünkü İzmir çok zengin bir kent. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan zenginliğiyle, insan potansiyeli ile hiç kimseye de muhtaç değil” dedi.

“SORUMLULUKLAR PAYLAŞILMALI…”

Başta muhtarlar olmak üzere vatandaşların en temel şikayetlerinin belediye başkanları ile diyalog kuramaması olduğunu ancak bunun Buca için geçerli olmadığını kaydeden Aslan, sözlerini şöyle tamamladı: “ Biz bu sorunu belediye bünyesinde oluşturacağımız İletişim ve Katılım Daire Başkanlığı ile ortadan kaldıracağız. Dost Kapısı Belediye kitabımda açıkça anlattım bunu. O kitabın altında imzam var. Ben şuna inanıyorum; eğer bir belediye başkanı başta muhtarlar olmak üzere o kentin bileşenleri ile ortak akıl etrafında birleşebilirse başka bir şey yapmasına gerek kalmaz. Sorunlar paylaşılarak giderilebilir, sorumluluklarda paylaşılarak hafifletilir”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası