Ege Postası
Geri

Kocaoğlu’ndan adaylık raporu: Vakti zamanı gelince…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Basmane Aziz Vukulos Kilisesi’nde düzenlenen 11. Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kocaoğlu adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Kocaoğlu’ndan adaylık raporu: Vakti zamanı gelince…
Haberler / Yerel Politika
22 Kasım 2013 Cuma 17:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSi - Büyükşehir Belediyesi tarafından Basmane Aziz Vukulos Kilisesi’nde düzenlenen 11. Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri törenine katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

VAKTİ SAATİ GELİNCE!
Geçtiğimiz hafta partisinin İl Başkanlığı’nın düzenlediği üye katılım töreni için İzmir’e gelen CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in “Aziz Bey’in önümüzdeki günlerde başvurmasını umut ediyorum bekliyorum. Seçimler yaklaştı herkes kararını kısa sürede şekillendirmeli” sözleri Kocaoğlu’na hatırlatıldı. Kocaoğlu, “Ben süreci izliyorum. EXPO’ya bağlı değiliz. İzliyoruz, vakti saati gelince değerlendireceğim” diye konuştu.

YILDIRIM’I KUTLUYORUZ
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak önümüzdeki hafta açıklanması beklenen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım için, Kocaoğlu, “Binali Bey için hayırlısı olsun ama önce Binali Bey bir açıklama yapsın, ondan sonra değerlendiririz. Binali Bey’i kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

SADECE EXPO YAPMIYORUZ
27 Kasım’daki tarihi oylama öncesi İzmir’in EXPO adaylığı ile ilgili konuşan Kocaoğlu, şunları söyledi; “Paris’te hava çok iyiydi. Görev dağılımı içinde ilgili devletlerin büyükelçileriyle, müsteşarlarıyla görüşerek kulis yaptık. Pazar günü yine gideceğiz. Giderek de netleşiyor. Bizim tahminimiz eğer büyük bir anormallik olmazsa, birinci turda değil ama ikinci turda da değil, üçüncü turda ipi göğüsleyeceğimiz noktasında. Şansımızı kesinlikle yüksek görüyoruz. EXPO’nun bir felsefesi var. Dünya insanlığa faydası olması gerekiyor. ‘Bu 4 ilden hangisinde yapılırsa EXPO amacına ulaşır’ sorusunun cevabını bulup ona göre oy kullanılması gerektiğine inanıyoruz. İzmir’in artıları, özellikle, sağlık kampusu çok ilgilerini çekiyor. Sadece bir EXPO yapmıyoruz. EXPO alanının iki katı sağlık kampusu yapıyoruz. İnsanlara şifa dağıtacağız. Yerimiz çok güzel. İzmir hem iklimi, ham tarihi, hem güvenirliliği ile öne çıkıyor. Türkiye ve Ege öne çıkıyor. Normal şartlar altında İzmir’in kat be kat ipi göğüslemesi lazım. Normal olmayan şartlara aklımız ermiyor”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası