Ege Postası
Geri

CHP'den Ödemiş'te seçim zirvesi

Her ay farklı bir ilçede gerçekleştirilen, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İlçe Başkanları Kasım ayı toplantısı Ödemiş’te gerçekleştirildi. Toplantıya İlçe başkanlarının yanı sıra İl yönetim kurulu üyeleri de katılırken, toplantının açılış bölümünde Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de yer aldı.
CHP'den Ödemiş'te seçim zirvesi
Haberler / Yerel Politika
22 Kasım 2013 Cuma 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Sandık örgütlenmesi, Aday adayların eğitimi ve ilçelerin yerel seçim hazırlıklarının masaya yatırıldığı toplantının açılış konuşmasını CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin yaptı. İlçe başkanlığının zor bir görev olduğuna dikkat çektiği konuşmasında Engin, şunları söyledi.

Bu toplantılara gösterilen ilgi ve gönüllüğe dayalı olarak yapılan bu görevler için tüm ilçe başkanlarıma teşekkür ediyorum, Kimse bu iş için para almıyor. Birçok farklı işle ilgilenilmesi gereken, gerçekten zor bir iş ilçe başkanlığı yapmak. Görüyorum ki tüm ilçe başkanlarımız canla başla çalışıyor.  Şimdiki en önemli işimiz seçim sürecini doğru yönetmek. Bu süreçte şu ana kadar

Aday adaylarımızda partimize yakışır bir yarış içindeler. Sürecin başında duyulan endişeler ve rakiplerimizin “CHP’de kavga çıkar” beklentileri boşa çıkmıştır. Aday adaylarımız kapı kapı dolaşarak partimizi ve projelerini anlatıyor ve çok faydalı bir çalışma yürütüyorlar. Ülkemizin gündemleri  belli. Diyarbakır da yaşananlar, Dershanelerin kapatılması gibi konularda Genel merkezimizin politikaları doğrultusunda açıklama ve çalışma yapmaya özen göstermeliyiz. Çok hızlı bir gündem değişikliği yaşıyoruz. Anlık çıkışlar ve heyecanlar zararlı olabilir. Yaptığımız aday adayları toplantılarında da söylüyorum, çalışmalarda etnik, dinsel ve hemşericilik üzerinden çalışma yapmaya müsamaha gösteremeyiz. Bu konular hassas ve daha çok genel politikalara bağlı.

Keskin,Yatırım Konusunda Türkiye’de 2.’yiz

Açılışın ardından söz alan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de, parti çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi.

Bu türden çalışmalarda İzmir örnek bir kent olarak alınmalı. Düzenlenen çalışmalar, ilçe ilçe yapılan planlamalar çok yerinde. Bu çalışmalar ve Ödemişte yapılan bu toplantı için il yönetimimize teşekkür ediyorum. Ödemiş’te sosyal demokrat bir anlayışla çalışıyoruz. 2009’dan bu yana 78 kalem projeyi hayata geçirerek, 40 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik.  CHP Genel Merkezi tarafından tüm ülkede CHP’li belediyeler arasında yapılan değerlendirmede,  kendi öz kaynaklarını yatırıma harcayan 2. belediye olmanın gururunu yaşadık. Yaptığımız çalışmalar adeta bir il belediyesinin yaptığı çalışmalar gibi. Büyükşehir belediyemizden de büyük yardımlar alıyoruz, 23 Kasım Cumartesi günü belediyemizle büyükşehir belediyesinin ortaklaşa yaptığı Hal tesislerini hizmete sokacağız. Tekrar bu çalışma için ilçemizi tercih eden il başkanımız ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.

Sahte Seçmenler İçin Sahaya İniliyor

Konuşmaların ardından gündem üzerindeki değerlendirmeler geçilirken, Sandık örgütlenmesi hakkındaki bilgilendirmeyi il yönetim kurulu üyesi Ercan Çınarlı yaptı. Çınarlı, Eylül ayında yapılan toplantıda örgütlenmenin Kasım ayında yüzde 50’nin üzerine çıkartılmasının kararlaştırıldığı ve bu hedefin birçok ilçede çoktan aşıldığını belirterek, şunları ifade etti.

Sandık örgütlenmesinde artık bölgesel toplantılara başlayacağız. Bölgelerde yar alan ilçelerimize bu konuda bütün desteği vererek Aralık ayı sonunda bu örgütlenme işini tamamlamayı umuyoruz.  Metropol ilçelerimizde nüfusun fazla olması sebebiyle çalışmalar biraz daha zaman alabiliyor. Ancak Bayraklı, Çiğli gibi ilçelerimiz de  yüzde seksenlere kadar bu işi tamamlamışız.  Önümüzdeki haftadan itibaren örgütlenmesini yüzde 70 oranında tamamlayan ilçelerimiz alana inecek ve bu örgütlenmenin semeresi toplamaya başlayacak.  Sahte seçmenlerden, adres tespitlerine kadar bu örgütlenmede görevli olan arkadaşlarımız tespitlerde bulunacak ve bu tespitleri ilçe başkanlıkları aracılığıyla il başkanlığımızla paylaşacaklar. Örgütlenme bahanesi olacak bir iş değil. Bu işi ya bitireceğiz, ya bitireceğiz.

 

Engin’den Üyeler çağrı

Sandık örgütlenmesi gündemi hakkında son konuşmayı yapan Ali Engin, Parti üyelerinin tamamının bu örgütlenmeye katılması çağrısında bulunurken, konuyla ilgili basına yansıyan bir haber konusunda da değerlendirmede bulundu. 

İl Başkanı Engin “Bölgemizin bir gazetesi adeta ülkenin en büyük problemi Konak ilçemizin sandık örgütlenmesiymiş gibi, sür manşetten bu konuyu duyurmuşlar. Ülkede demek ki tüm sorunlar hal olmuş tek sorun bu kalmış. Elbette gazetenin bu konuda ne yazdığı bizi bağlamaz. Bu türden açıklamaların, bilgilerin basınla paylaşılması doğru değil, buna dikkat etmek gerekir.  Tüm ilçe başkanlarımızın görevlerini canla başla yerine getirmeye çalıştıklarını görüyorum. Elbette aksaklıklar olabilir ama biz bunu rahatlıkla aşabilecek büyük bir örgütüz. Üyelerimizin de, kongrelere, delege seçimlerine gösterdiği ilgiyi, partinin örgütlenme çalışmalarına da göstermesi gereklidir” dedi.

Toplantıda Yerel seçim hazırlıkları hakkında ilçe başkanları tek tek söz alarak çalışmaları hakkında bilgi verirken, Üyelerin ve aday adaylarının eğitimi hakkında bilgilendirmenin de yapıldığı toplantıda, CHP il eğitim sekreteri Abdullah Aydemir parti içi eğitimler hakkında bilgiler aktardı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası