Ege Postası
Geri

Buca'da emekçi kadınları unutmadılar

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde özel bir oyunla sahne alan Buca Belediyesi Kent Konseyi tiyatro topluluğu büyük alkış topladı.
Buca'da emekçi kadınları unutmadılar
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Mart 2013 Salı 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Buca Belediyesi Meclis salonunda oynanan ve M. Tolga Girgin’in yönettiği “Yorumsuz” adlı oyuna Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı eşi Oya Tatı ile katılırken, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Buca Engelliler Derneği Başkanı Kamuran Parıltı ve vatandaşlar katıldı.

Şiir, müzik ve tiyatro oyunun iç içe olduğu kutlamalarda Buca Kent Konseyi’nin üyelerinden oluşan tiyatro topluluğu sergiledikleri “Yorumsuz” adlı oyunla büyük beğeni topladı. Profesyonel oyunculara taş çıkartan oyunlarında fabrika işçisi kadınların günlük hayatta karşılaştıkları koşullar yansıtılıyor. Oyun öncesi katılımcılara şiir dinletisi ve katre müzik, dans topluluğu yöresel halk oyunları ile de renk kattı.

Buca Kent Konseyi Tiyatro topluluğun oyununu ön sırada ve soluksuz izleyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 8 Mart özel oyunlarında profesyonel sanatçıları aratmadıklarını söyledi. Tatı, “Türkiye Cumhuriyeti ayakta duracaksa kadınların sayesinde olacaktır. Ben net konuşurum. İçimdekini kalbimdekini bir sonrasını düşünmeden söyleyen insanım.

Örneğin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Anneler Günü bir güne sığamaz. Hayatımızın her alanında, her günün de bu hassasiyeti göstermeliyiz kadınlarımıza. Sadece bir günle sınırlı tutmamalıyız. Ben belediye başkanı olduktan sonra pek çok gurup getirdim buraya eğer isimlerini bilmesem bunlar ortaokul müsameresi yapıyor derim. Kent Konseyi topluluğumuz ne kadar da profesyonel. Kendilerini kutluyorum” dedi.

Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik kadınların maruz kaldığı şiddete değinerek örgütlenmenin değerini anlattı. Gedik, “Bugün burada biz kadınlar olarak neler yapabiliriz. En önemlisi örgütlenmeliyiz. Çünkü kadını hor gören bir zihniyetle yönetiliyoruz. Bizler öncelikle emeğimize sahip çıkmalıyız. Bizler artık evimizde şiddet, boşanmak için ölüm ve de çocuk gelinler olmak istemiyoruz. Sadece kadın k,imliğimizle yaşamak istiyoruz. Çok şey istemiyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası