Ege Postası
Geri

Buca'da faaliyet raporuna 16 ret oyuna rağmen onay!

Buca Belediyesi 2012 Faaliyet Raporu AK Parti grubunun, 3 Bağımsız üyenin ve 2 CHP’li üyenin ret oyu vermesine rağmen kabul edildi. CHP’li muhaliflerin büyük bölümünün katılmadığı oylamada 10 kabul oyuna karşı 16 ret oyu kullanıldı
Buca'da faaliyet raporuna 16 ret oyuna rağmen onay!
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Nisan 2013 Çarşamba 21:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BÜNYAMİN DOBRUCALI/HABER SERVİSİ- Buca Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı 2012 Faaliyet Raporu ana gündem maddesiyle toplandı. Başkan Ercan Tatı’nın açtığı meclis, faaliyet raporu ele alınacağı için Bağımsız üye Lokman Fazla yönetiminde devam etti. Rapor hakkında ilk sözü AK Parti Meclis üyesi Necati Bahçeci aldı.

YAN GELİP YATMIŞSINIZ

Bahçeci; ‘proje bazlı yatırım 4 yıl boyunca 20 milyon lirayı bulmuyor. Kusura bakmayın yan gelip yatmışsınız. Başaramamışsınız. Dişe dokunur yatırımınız yok’ dedi. Necati Bahçeci, eğlence vergisinin yüzde 10’u Verem Savaş Derneği’ne veriliyor. Verem Savaş bu yıl 488 bin lira para almış. Bu miktarın bu türden kamu yararı gözeten diğer derneklerde katılarak pay edilmesi için çalışma yapılmasını önerdi.

ÖZTEKİN: BENİM MAHALLEM NEDEN YOK
Bağımsız Üye Adnan Öztekin ise raporda muhtarlara çöp toplama konusunda duydukları memnuniyetin sorulduğunu, kiminin yüzde 100 memnuniyet bildirirken, kiminde bu oranın yüzde 60’lara düşmesine dikkat çekti. Öztekin kendi mahallesi plan Atatürk mahallesi muhtarının görüşünün neden rapora konulmadığını sordu. Öztekin Buca-Mar’ın zararına dikkat çekerek, ‘bu kadar zarar eden bir şirketin başında neden hala aynı yöneticilerin kaldığını merak ettiğini de dile getirdi.

KAYA: ESKİ DÖNEMLERE BAKIN
CHP Meclis üyesi Ali Rıza Kaya ise daha çok eski Başkan Cemil Şeboy döneminde yapılan ya da gündeme gelen proje ve yatırımlara dikkati çekti. Kaya, Kültür Sarayı’nda yaşanan sıkıntıdan, kiraya verilen benzin istasyonlarından, Arena stdında yaşanan sıkıntılardan eski yönetimin parmağı olduğuna işaret ederek, ‘kamu zararı yaratn kim varsa hakkında gerekli işlemin yapılması gerektiğini savundu.

YILMAZ: YAĞMUR SUYU YATIRIMI YETERSİZ

AK Parti Meclis üyesi Orhan Yılmaz her yağmurda Buca’nın yaşadığı sıkıntıları hatırlatarak ‘ en ufak yağmurda belediye binasına gelirkan bile küçük çaplı gölleri niçinden geçtiklerini’ söyledi. Yılmaz göletin, tenis kortlarının, Yedi Göller’in hali belli diye konuştu.

SAĞLAM: ÇEKİNMEYİN ALKIŞLAYIN
CHP adına söz alan Grup Başkanvekili Hasan Sağlam fotoğraflarla desteklediği konuşmasıyla eleştirilere yanıt verdi. Pazaryerlerinin eski ve yeni halini gösteren Sağlam, 80’in üzerinde projenin hepsinin fotoğrafı var. Tek tek gösterebilirim. Okullara yaptıklarımızı, eski stadın duvarını nasıl yıktığımızı, yüzme havuzunu nasıl yaptığımızı herkes biliyor. Çekinmeyin alkışlayın’ dedi.

ARSLAN: FAALİYET RAPORU DEĞİL SEÇİM BROŞÜRÜ

AK Parti adına söz alan Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, ‘başkanların projeleri değil, projeksiyonları olur. Başkan Tatı o başarıya ulaşacak ekibini kuramadı. Marka ilçe dediniz, ne yaptını? Nitelikli muhalefet yaptık, bundan sonra da yapacağız. Yüzme Havuzu projesi için hem tebrik, hem teşekkür ediyorum Daha fazlası olmalı. Sayın Sağlam pazaryetlerinin fotoğraflarını gösterdi. Bunlar rutin işler. Pazaryeri yapmakla bu iş olmaz. Faaliyet raporuna bakıyorum, şurda 5 yıllık dönemin bitmesina 1 yıl kalmış hala şu yapılacak, bu yapılacak türünden sözler. Sanki Faaliyet Raporu değil, Başkan Tatı’nın seçim broşürü’ dedi.

TATI: SAMİMİYSENİZ ÇÖZÜN SORUNU, AÇILIŞA BAŞBAKAN ERDOĞAN’I ÇAĞIRAYIM
Rahatsızlığı nedeniyle oturum Başkanı Lokman Fazla’nın önerisiyle konuşmasını oturarak yapan Başkan Tatı tek tek eleştirilere cevap verdi. Çöp konusunda sıkıntının çöp toplama hizmetinden değil, kimsenin evinin önünde çöp konteynırı istememesinden kaynaklandığını söylayan Tatı, eleştitrilen çöp toplama ihalesi için ‘biz bütün ihaleleri öncesinde de sonrasında da KİK’e soruyoruz. Onlar nasıl isterse öyle yapıyoruz’ diyerek yanıtladı. Su baskınları için İZS’yla ortak yürütülen çalışmanın sonuna yaklaşıldığını belirten Tatı, sonbaharda bu çalışmalar tamamlanmış olur dedi. De Jong Köşkü’ne talip oldukları halde kiralanmasını eleştiren Tatı, ‘burası 60 bin liraya kiralanmış. Orayı kiraya veren SGK üç katlı binaya 20 bin lir kira bedeliyle taşınmış. Buca’daki kira bedelleri belli. Anlamak mümkün değil dedi. Kentsel yenileme konusnda Ege-Koop’la önümüzdeki hafta protokol imzalanacağını belirten Tatı, İTO ve Karabağlar Belediyesi’yle yürüttükleri projenin devam ettiğini de hatırlattı. Lokman Fazla’nın ‘imar müdürlüğünde gelen vatandaşlara kötü davranıyorlar’ eleştirisini de değerlendiren Tatı ‘gereği yapılacaktır’ mesajı verdi.

TEK TEK AD OKUNARAK OYLANDI

Başkan Tatı’nın konuşmasının ardından oylamaya geçildi. AK Parti’li 11 meclis üyesinin red oy verdiği oylamada 3 Bağımsız üye, Rıza Zayıfoğlu, Adnan Öztekin ve Lokman Fazla’nın oyu da red oldu. CHP grubundan son Encümen seçiminde parti tarafından aday gösterilen ancak seçilemeyen iki isim, Emre Aykut ve Sevilay Dursun da oylamada red oyu kullandı. 16 red oyuna karşı 10 evet oyunun çıktığı CHP grubunda Aydoğan Hepdemirgil, Kemal Erözel, Levent Köstem, Güngör Kaya, Hasan Kurt ve Gülendam Çorakoylamaya katılmadı. 5393 sayılı yasanın 26.maddesine göre meclisin 4’te 3 çoğunluğunun ‘red’ oyu kullanmadığı için 2012 faaliyet raporu kabul edilmiş oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası