Ege Postası
Geri

Karabağlar’da meclis öncesi CHP grup toplantısında sinirler gerildi

Karabağlar Belediye Meclisi Nisan ayı 1. birleşimi Başkan Sıtkı Kürüm yönetiminde gerçekleşti. Meclis oturumu öncesinde yapılan CHP’nin kapalı grup toplantısı karşılıklı atışmalara ve kavgalara sahne oldu
Karabağlar’da meclis öncesi CHP grup toplantısında sinirler gerildi
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Nisan 2013 Salı 22:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI - Karabağlar Belediye Meclisi Nisan ayı meclis 1. oturumu olaylı başladı. Meclis oturumu öncesinde yapılan CHP’nin kapalı grup toplantısı karşılıklı atışmalara ve kavgalara sahne oldu. Şiddetli bağrışmaların salon dışından dahi duyulduğu ve basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda çıkan olaylar sebebi ile meclis oturumu da yaklaşık bir saat gecikmeli olarak başlandı. Şiddetli bağrışmaların salon dışından da duyulmasından sonra Başkan Sıtkı Kürüm içeriye girerek olaya müdahale etti. Yaşanan olaylar sırasında Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ve CHP Grup Başkanvekili Uğur Yelekli toplantıyı terk ederken yaşanan gerginlik sebebi ile Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün sinirli olduğu gözlendi. İçeriden gelen bağrışma seslerinin kesilmesinin ardından Başkan Kürüm tüm CHP üyelerini salona geri çağırdı. Toplantıya katılan Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm tartışmaları yatıştırırken, meclis üyeleri ile birlikte salondan çıkarak oturuma geçildi. Kürüm tartışmalı grup toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, yaşanan olayları “Bizim kavgamız hizmet kavgası. Komisyonlarımız geçtiğimiz dönemki gibi devam edecek. Arkadaşlar kendi aralarında yanlış anlaşılma sonucu bir anlaşmazlık yaşamış. Konuştuk, hallettik. Meclis oturumuna geçiyoruz. Sorun kalmadı” şeklinde yorumladı.

TARTIŞMALAR KOMİSYON SEÇİMİ NEDENİYLE

İddialara göre encümen ve komisyon üyeleri seçiminde tartışmalar yaşandı. Bir kısım meclis üyesi komisyon üyelerinin aynı kalarak devam etmesi konusunda ısrarcı olurken, bu karara tepki gösteren meclis üyeleri arasında tartışmalar başladı. Ayrıca iki tarafın da ısrarcı olması sonucunda meclis üyeleri arasında itişmelerin yaşandığı iddia edildi.

 GERGİN MECLİS
Şiddetli bağrışmaların salon dışından dahi duyulduğu ve basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda çıkan olaylar sebebi ile meclis oturumu da yaklaşık bir saat gecikmeli olarak başlandı. Meclis üyelerinin yaşanan gerginlik sebebi ile sinirli olduğu gözlendi. Geçen ayki meclis oturumunda, devamsızlıklar konusunda alınan karar etkili olurken, meclis üyelerinin büyük kısmı meclise katılım gösterdi. AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar ile CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ve mahalle muhtarlarının da katılım gösterdiği meclis oturumunda, Sıtkı Kürüm başkanlık etti.

KÜRÜM:TİCARETİ İYİ BİLİRİM

Oturum esnasında AK Parti sıralarından gelen sataşma üzerine Başkan Sıtkı Kürüm, “Belediye binası alımı hakkında yazılı soru önergesi verebilirsiniz.20 bin metrekare arsa 21 bin metrekare binayı oldukça uygun fiyata aldık. Avukatlığı bilmem ama. Ticareti sizden iyi bilirim. Size ve soru önergenize en iyi şekilde cevap vereceğimden kuşkunuz olmasın”

YELEKLİ: ATOM KARINCA BAŞKAN

CHP Grup Başkanvekili Uğur Yelekli, konuşmasına özürle başladı. Yelekli, ‘’Meclisten CHP adına geç kaldığımız için özür diliyorum. Bir konuyu hatırlatmak istiyorum. 1 yıl önce önemli bir gündü. CHP demokratik seçimlerini yapmıştı. Polat Manduz göreve başlamıştı. O bir yılda fark ve farkındalık yaratarak atom karınca olarak ilçe başkanı oldu. Birinci yaş günleri kutlu olsun’’ dedi.

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Nisan ayı meclis toplantısında encümen üyes
i ve komisyon üyeleri de seçildi. CHP grubu şu isimleri önerdi: Hamdin Erişen 30 oy, Adnan Kavur 32, Suat Erdil’i encümen üyeliğine yeniden seçildi. İmar komisyonu için Salih Göçmen, İbrahim Özmen, Kadir Sinan, Mehmet Zengin’i önerdi. AK Parti Grup Başkanvekili Körüklü ise Jale Şenelmas’ı önerdi. Plan ve bütçe komisyonu Şener Uyma, Savaş Akıncı, Yücel Uygur, Yaşar Mümtaz Geylani, Mehmet Emin Aşkın. Hukuk komisyonu, Murat Bakan, Tuncer Polat, Şener Uyma, Uğur Yelekli, Erol Körüklü. Çevre komisyonu, Kemal Şahin, Mehmet Uygur, Savaş Akıncı, Cumhur Taşdelen, Ünal Öztürk, Yaşar Mümtaz Geylani seçildi.

AK Parti meclis üyesi Serdar Kuçhan AK Parti’den istifa ettiğini ve yoluna bağımsız meclis üyesi olarak devam edeceğini mektupla meclis üyelerine açıkladı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası