Ege Postası
Geri

Ata’ya özlem hüzünlendirdi

Çocuklar Uşakizade Köşkünde Atalarını bir kez daha andılar.
Ata’ya özlem hüzünlendirdi
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Nisan 2013 Salı 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’in kurtuluşundan sonra ilk kez 14 Eylül 1922’de ziyaret ettiği ve sonraları her İzmir ziyaretinde vakit geçirdiği Uşakizade Köşkü, Mimar Sinan İlköğretim Okulu 3-A sınıfı öğrencilerine kapılarını açtı.
Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ‘Konaklı çocuklar geziyor, gelecekleri gelişiyor’ projesiyle tüm Konak sınırlarındaki çocuklara tarihimizi bir kez daha canlandırıyor. Mimar Sinan İlköğretim Okulu 3-A sınıfı öğrencileri, İstiklal Marşının kabul yıldönümü nedeniyle Osmanlı Devletinin en önemli kalıntılarından biri olan Atamızın her İzmir’e gelişinde zamanının bir bölümünü geçirdiği Uşakizade köşkünü ziyaret ettiler.
Köşkü gezen çocuklar Türkiye’nin zor şartlarla kazanıldığını bir kez daha anladılar. ‘Atatürk Destanı’ belgeselini de izleyen çocuklar savaş sahnelerinde duygusal anlar yaşadı. Bazı öğrenciler duygularını şöyle ifade etti :

Umut Çetin (9)
İzmir’in işgalinde Atamızın ve o zaman ona destek veren Türk halkının çektiği acılar gözümde canlandı. Atatürk’ü yanımda hissettim.
Yakup Sincar (9)
Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara olan bağlılığını sevgisini ‘Atatürk Destanı’ belgeselini izleyince daha iyi anladım.
Melek Gümüş (9)
Ailemle Anıtkabir’e gittiğimde etkilenmiştim. Belgeseli izleyince ve Uşakizade Köşkü’nü gezince Atatürk’e bize bu ülkeyi armağan ettiği için çok şey borçlu olduğumuzu anladım.Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan amcaya çok teşekkür ediyorum.
Ela Çırak(9)
Atatürk’ü görebilseydim keşke. O yanımızda olmasa da onu çok seviyorum. Ona minnettarız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası