Ege Postası
Geri

Durak’tan sosyal medya patlaması: Safsataları okudukça şaşırıyorum

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, belediye meclisinde kararı alınan satışlarla ilgili vatandaşların bazı kesimlerce bilerek yanlış bilgilendirildiğini söyledi bu yönde sosyal medyadan yapılan eleştirilere de tepki gösterdi. Durak, yerel seçim sürecinde herkesin aday adayı olabileceğini belirtti, “İnsanlar aday adayı olabilirler belediye başkanını alt etmek için açıklamalarda bulunabilir bir takım çalışmalar yapabilirler…Bir insanın şahsiyetine onuruna dokunacaksa söylemler bunun cevabını her zaman veririm” dedi. Nisan ayı meclis toplantısında Belediyenin yüzde 96 hissesine sahip olduğu KENT A.Ş’de sermaye azaltılması hakkında önerge komisyonlara gönderildi.
Durak’tan sosyal medya patlaması: Safsataları okudukça şaşırıyorum
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Nisan 2013 Pazartesi 20:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediyesi Nisan ayı birinci meclis oturumu Belediye Başkanı Cevat Durak başkanlığında gerçekleşti.

ELEŞTİRİLERE TEPKİ GÖSTERDİ
Zaman zaman meclis toplantılarında sosyal medya üzerinden kendisine ve belediyeye yönelik hakaret derecesine varan eleştiriler geldiğini söyleyen ve bunlara tepki gösteren Başkan Durak'ın hedefinde yine sosyal medya üzerinden yapılan eleştiriler vardı.
 Başkan Durak, belediyenin gerçekleştirdiği satışların sosyal medyada yoluyla yanlış bir şekilde değerlendirildiğini ve dedikodu konusu olduğunu ifade ederken, son zamanlarda Karşıyaka'da belediye başkanlığına aday adaylığı için ortaya çıkan isimlerede mesaj gönderdiği konuşmasında  şunları söyledi; “Biz kolay kolay malımızı satmıyoruz. Sattığımız yerden de elde ettiğimiz kaynaklarla ciddi yatırımlar yaptık. Bu belediye binamızı bir yer satarak elde ettiğimizi rakamla yaptık. Dışarıda bunlar dedikodu olarak kullanılıyor. Yanlış anlatılıyor. Mavişehir planlarını biz yapmadık. Oradaki yanlışları gidermek için sürekli talepte bulunduk. Binaların yanlış yere yapılması yolların yanlış yere yapılmasıyla meşgul olduk. Kimseye bir kayırma yapmadık. Bir imar planı da açmadık. Yeşile dokunmadık. Safsataları sosyal medyada yazılanları okudukça şaşırıyorum. Meclis üyelerimize Belediye çalışanlarına iş düşüyor. İnsanlar aday adayı olabilirler belediye başkanını alt etmek için açıklamalarda bulunabilir bir takım çalışmalar yapabilirler…Bir insanın şahsiyetine onuruna dokunacaksa söylemler bunun cevabını her zaman veririm. Dürüstçe görev yapıyoruz. Projelerimiz insana dokunuyor. Gereksiz projemiz yok. Her projemizin içi dolu… Binalar yapabilirsiniz ama içlerini dolduramazsanız bina olarak kalır sadece…Yalan yanlış bilgilerle yapılan hakaretleri önleyecek çalışmaların içinde olalım.Bugün birimize söylenen yanlış ifade Karşıyakalıyım diyen herkesin gururunu kırıyor”

KENT A.Ş’DE SERMAYE AZALTILMASINA GİDİLDİ

Belediyenin yüzde 96 hissesine sahip olduğu KENT A.Ş’de oluşan bilanço açığının giderilmesi için sermaye azaltılması hakkında önerge komisyonlara gönderildi.KENT A.Ş’de yapılmak istenen sermaye azaltılması hakkında açıklama yapan Başkan Durak, “ 91 yılından beri oluşan yığılan sıkıntıların yaşasın diye belediye ihalelerinin buraya verilmesi sigortaların verilmesi…Geldiğimizde ciddi bir sigorta borcu vardı. Çalışanların alacakları vardı. Zaman içinde belimizi büktü. Diğer belediyelerin yaptığı sermaye artışını yapmayacağımızı söyledik. Şimdi yasal olarak şirketi ayakta tutmak istiyoruz. Sermaye artışına gitmeden kendimizi şişirmeden götüreceğiz. Aksi halde kapatmak zorunda kalacağız. Bu yönde soruşturma geçirmiştik.Zarar eden bir şirketi neden ayakta tuttuğumuza dair… Herkes sorgulamaya girdi. O zaman söz verdik sözümüzün arkasında duruyoruz. Yasal zemine oturtarak ayakta tutmaya çalışıyoruz.” dedi.

ESNAF MECLİSİNİN YENİ BAŞKANI SALEPÇİOĞLU

Toplantının başında Kent Konseyi Başkanı Rıfat Özer, Esnaf Meclisi’nde değişikliğe gittiklerini açıkladı. Mevcut başkan ve yönetimin geçen süre içinde gerekli performansı gösteremediği kanaatine vardıklarını belirten Özer, “ Uyarılarda bulunduk. Ne yazık ki arkadaşımız gerekli zamanı ayıramadı. Bu nedenle esnaf meclis başkanlığı ve yönetiminde yeni yapılanmaya gittik ve Mithat Salepçioğlu’nu esnaf meclisi başkanlığına getirdik” dedi.

DURAK’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Meclis’in sürpriz konukları ise geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleşen doğal afet tatbikatına katılan Afet Acil Haberleşme Birimi (TRAC) oldu. Belediyenin sağladığı imkanlar ve tatbikatlara çağrılmalarından dolayı Başkan Durak’a birim yetkilileri teşekkür plaketi verdi.

DENETİM KOMİSYONU RAPORU OKUNDU
Toplantıda 2012 yılı denetim komisyonu raporu okundu. Rapora göre belediyenin gelir bütçesinin yüzde 84 oranında, gider bütçesinin de yüzde 78 oranında gerçekleştiği açıklandı. Belediye tarafından yapılan iş ve eylemlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi
.
ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Bu arada meclis toplantısında encümen üyeleri ve ihtisas komisyonunda yer alan üyelerde belirlendi. Yapılan gizli oylamada 2013 yılı encümen üyeliğine Asuman Yalçın, Ramadan Gezginci ve Hüseyin Akbaş seçildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası