Ege Postası
Geri

Soysal eleştirdi, Solak ve Karabay karşılık verdi

Çiğli Belediye Meclisi Nisan ayı birinci meclis oturumunda geçtiğimiz günlerde temeli atılan Çiğli Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında gösterilen 75. yıl Türk Dünyası Parkı’na ve İZELMAN’da yaşanan kriz nedeniyle Kocaoğlu’nun yaptığı açıklamalara eleştiri getiren AK Parti’li Soysal’a cevap Belediye Başkanı Metin Solak ve CHP Grup Başkanvekili Karabay’dan geldi.
Soysal eleştirdi, Solak ve Karabay karşılık verdi
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Nisan 2013 Çarşamba 19:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI /HABER SERVİSİ - Çiğli Belediye Meclisi Nisan ayı birinci meclis oturumu Belediye Başkanı Metin Solak başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısına Ak Parti’den istifa ederek tekrardan CHP’ye dönen meclis üyesi Emine Belge de katıldı. Belediye Başkanı Metin Solak, CHP sıralarına 1 yıl aradan sonra tekrar oturan Belge’nin CHP’ye katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çiğli Belediyesi CHP Grup Başkanvekili görevine ise Ali Karabay grupta alınan karar neticesinde tekrar seçildi. Meclis oturumuna CHP ve AK Parti Grup başkanvekillerinin atışması damgasını vurdu.

SOYSAL: BİR KUZUDAN İKİ POST ÇIKARILIYOR”
AK Parti Grup Başkanvekili Sıddık Soysal, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla açılışı gerçekleşen Çiğli Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında gösterilen 75. yıl Türk Dünyası Parkı’na yönelik eleştiri getirdi. Soysal, kamuoyunda belediye tarafından parkın sanki daha önce hiç yokmuş ve yeni yapılıyormuş gibi bir hava yaratılmaya çalışıldığını iddia ederek, “ 75. Yıl Türk Dünyası Parkı adından anlaşıldığı gibi, daha önce vardı. Bu park CHP’li belediye başkanı tarafından ziyan edildi. Burada cafeteyalar vardı, düğün salonları vardı oyun alanları vardı ve vatandaşlarımızın rahat zaman geçireceği yeşil alanlar vardı. Ama bunlar yok sayıldı. Buralar Çiğli’nin öz kaynakları ile yapıldı. Ama görüyoruz ki belediye yaptığı açıklamalar ile bir kuzudan iki post çıkarılıyor” ifadelerini kullandı.

“KOCAOĞLU BİR NİSAN ŞAKASI GİBİ AÇIKLAMA YAPTI”
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN’da yaşanan krize ve KocaoğlU’nun bu doğrultuda yaptığı açıklamalara değinen Soysal, “İşçilerimizin taşeron çalışmalarını da çok yakından takip ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İZELMAN işçileri ile ilgili yaptığı açıklamaların 1 Nisan şakası gibi olduğunu ifade etmek istiyorum. Başkan Kocaoğlu, 600 kişinin işten çıkarılması için “maalesef” onayladığını açıkladı. Belediyelerin mali durumlarının düzeltilmesi için arkadaşlarımız konuşuyor. Başbakanımız eski Belediye Başkanı olmasından dolayı, Belediye Yasası’nı yeniden düzenleyerek belediyelere ek gelir getirecek uygulamalar yapmıştır” diye konuştu.


KARABAY:HÜKÜMET MENSUBU OLARAK ÇABA GÖSTERSİN
Soysal’ın 75. Yıl Parkı ve Kocaoğlu’na dönük yaptığı göndermelere cevap CHP Çiğli Grup Başkanvekili Ali Karabay’dan geldi. Karabay, ilçenin eski belediye başkanlarının Çiğli’ye çok hizmetler yaptığını ifade etti ve, “ Soysal’ın kendiside eskiden meclis üyesiydi... Bahsettiği park imara açılmak istenmişti. Daha sonra orada mahalle halkı imzalar toplayarak oranın yeşil alan olarak kalmasını sağlamıştı. Okaliptüsler bataklık kurutma ağacı. Oraya okaliptüs dikmekle park olmuyor. Bataklık değil ki orası… Her mecliste Aziz Kocoğlu’nu gündeme getirmesini bir anlamı yok . Gitsin Büyükşehir’de anlatsın. Kaocaoğlu işçi haklarını korumak için mücadele ediyor. Kendileri hükümet partisinin mensupları… Taşeronlaşmanın düzeltilmesi için çaba göstersin” dedi.



“AZİZ BAŞKAN İÇİ ACIYARAK AÇIKLAMA YAPTI”
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak tartışmaya katıldı. Solak, “Biz hangi partiden olursa olsun, bütün belediye başkanlarına saygımız var. Eski Belediye Başkanlarımızdan Galip Öztürk benim büyüğüm ağabeyim…. Gerekirse gider elini öperim. Eski Belediye Başkanlarımız, yaptıkları iyi şeyleri ifade ederiz. Yanlışlarını da kamuoyuna bırakırız. 75.Yıl Parkı İzmir’in gurur duyacağı bir tesis olacak. Bunda Çiğli Meclisi’nin, Çiğli halkının ve Çiğli basınının emeği var. Aziz Başkanın İZELMAN işçileri ile ilgili açıklamasını basından okudum. Aziz Başkan, “ taşeronlaşmaya karşıyız. Bütün karşı uygulamalarımıza rağmen, maalesef yasadan doğan sebeplerden dolayı biz bu kadar işçilerimizin kıdemlerini yasal haklarını ödeyerek çıkaracağız, ve onların ihaleyi şirkette çalışmaları için çaba göstereceğiz” dedi. Aziz Başkan emek hakkına saygısı olmasaydı böyle bir açıklamayı içi acıyarak “ne yazık ki işçilerimizin bu sebepten dolayı haklarını ödüyoruz” diyerek yapmazdı. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na işçiye emek hakkına verdiği değerden dolayı teşekkür ederim” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası