Ege Postası
Geri

Buca'da imzacılar pes etmiyor!

​Buca CHP’de imza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu, ilçe başkanlığının olağanüstü kongre için yeterli şartlar oluşmadığına yönelik karar alması ve il yönetiminin de yaptıkları itirazı reddetmesi üzerine yazılı açıklama yaparak mücadelelerinin hukuk çerçevesinde süreceğini ifade etti, ‘yargı’ mesajı verdi.
Buca'da imzacılar pes etmiyor!
Haberler / Yerel Politika
4 Ekim 2014 Cumartesi 10:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Olağanüstü ilçe kongresi için imza sürecinin yaşandığı CHP Buca’da, yeter sayı çıkmazı ve teslim krizinin ardından imzalar ilçe başkanlığına verilmişti.İlçe yönetimi toplanan 193 imzaya yönelik yapılan incelemenin ardından karar vermişti.Yönetim yeterli sayıda imza olmaması gerekçesiyle olağanüstü ilçe kongresi talebini oy birliğiyle reddetmişti. İmzasını geri çekenlerle birlikte delegeliği düşenlerin attığı imzaların geçersiz sayılmasının ardından geriye kalan imzalar 384 hazirun üzerinden,  olağanüstü ilçe kongresi için gerekli yarıdan bir fazla imzayı karşılamamıştı.
 
İTİRAZ EDİLDİ
İlçe yönetiminin olağanüstü ilçe kongresi için gerekli şartlar oluşmadığı yönünde karar almasının ardından, imza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu harekete geçti. Grup adına Emre Aykut ve Melih Özer il başkanlığına gelerek itiraz da bulundu. İtiraz dilekçesinde hazirun listesinin 366 olduğu ve teslim edilen imzaların bu sayı üzerinden değerlendirilmesi talep edildi. Geri çekilen imzaların bazılarının  süre dolduktan sonra yapıldığı bu yüzden geçersiz sayılmasına  yönelikte itiraz da dilekçede yer aldı. İzmir Sanat’ta gerçekleşen bayramlaşma töreni sonrası il yönetimi itirazı değerlendirdi.İl yönetimi ilçe başkanlığının da raporunu dikkate alarak itirazı reddetti ve Buca defterini kapattı.
 
YARGI SİNYALİ
 
Buca Değişim Grubu, yazılı açıklamayla yeterli imzayı topladıklarını öne sürdü ve bundan sonraki mücadelelerinin hukuk kuralları çerçevesinde devam edeceğini açıklayarak ‘yargı’ sinyali verdi.
 
Buca Değişim Grubu şu açıklamayı yaptı;

 
"CHP Buca Değişim Grubu olarak daha üretken,daha dinamik,temsil gücü daha yüksek bir ilçe yönetimi oluşturabilmek amacıyla başlatmış olduğumuz olağanüstü ilçe kongresi talebimiz, geçerli hazirun listesine göre toplamış olduğumuz yeterli sayıda imza ile son bulmuştur.CHP Buca İlçe Başkanlığı ve CHP İzmir İl Başkanlığı yapmış olduğumuz olağanüstü kongre talebimizi bize göre geçerli olmayan sebeplerle reddetmişlerdir.Bu konuda ki mücadelemiz hukuk kuralları çerçevesinde devam edecektir.Olağanüstü kongre talebimizi içeren imza toplama çalışması CHP BUCA DEĞİŞİM GRUBU adı altında yapılmış olup mücadelemize halen bu ad altında devam etmekteyiz.Başından beri BUCA DEĞİŞİM GRUBU olarak herhangi bir arkadaşımıza sözcü,temsilci veya benzeri tanımlamalarla bir görev vermiş değiliz.Ayrıca hiçbir CHP il veya ilçe yöneticisi ve özellikle herhangi bir belediye başkanımızla en küçük bir çelişkimiz yoktur.Bu konuda yanlış anlamalara veya yorumlara sebep olabilecek gerek basında gerek de sosyal medyada çıkan haber ve değerlendirmelerle BUCA DEĞİŞİM GRUBU ilişkilendirilemez.Başında da belirttiğimiz gibi amacımız CHP Buca İlçe Başkanlığında daha üretken,daha dinamik,temsil gücü daha yüksek bir yönetim yapısı oluşturmaktır çünkü 2015 genel seçimleri ülkemiz açısından çok büyük bir önem taşımakta olup özelde BUCA'da ve İZMİR'de genelde Türkiye'mizde Partimiz Cumhuriyet Halk Partisinin çok yüksek oranda oy alıp iktidara gelmesini sağlamaktır.BUCA'da parti içi demokratik mücadelemizi CHP tüzük ve programına bağlı olarak sürdürme azmimiz kesintisiz devam edecektir.Kamuoyu ve CHP örgütüne saygıyla bildiririz."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası