Ege Postası
Geri

Buca’da 3. KOSGEB mutluluğu

Buca Belediyesi ve KOSGEB tarafından yürütülen ‘Uygulamalı Girişimcilik’ projesi kapsamında 3. dönem kursiyerleri aldıkları eğitimler sonrasında sertifikalarına kavuştular.
Buca’da 3. KOSGEB mutluluğu
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Şubat 2013 Perşembe 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Buca Belediyesi arasında imzalan protokol sonrasında 3. dönem  KOSGEB’de 60 kursiyer eğitimlerini tamamladı. Buca Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Eğitim Merkezinde düzenlenen kurslarda  katılımcılara toplam 70 saat eğitim verildi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 55 katılımcı düzenlenen tören ile sertifika sahibi oldular.

Buca Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen törene Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın Yardımcısı Suat Nezir, KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, Buca Belediyesi Kültür Müdürü Sakine Akyüz ve Ege Ulus Danışmalık yöneticileri ve eğitimcileri katıldı.

 "Buca'da hayaller hayat buluyor"

 KOSGEB’de 3. döneme ev sahipliği yapan ve “Bir hayalim var bunu gerçekleştirmek istiyorum” diyen herkese kapılarının açık olduğunu her fırsatta dile getiren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın şehir dışında olması sebebiyle katılamadığı törende konuşan KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, girişimciliğin tüm dünyada ekonomik büyüme ve istihdam sağlamada temel faktör olduğunu dile getirerek böyle bir projeye destek veren ve öncülük eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya tüm Buca halkı adına teşekkürlerini sundu. Çanakçı, “Girişimcilik tüm dünyada ekonomik büyüme, istihdam yaratma ve sosyal ilerlemenin temel bir faktörü olarak kabul edilmekte. En önemli çıktısı ise istihdam yaratmak. Dolayısıyla bu anlamda girişimciliğin desteklenmesi çok önemli bir konu. Buca Belediyemizin üçüncü projede de bizimle birlikte olmasından dolayı, böyle anlamlı çıktıları olan bir projede bizimle birlikte iş birliği yapmasından dolayı ben Buca halkı adına başkanıma teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Buca Belediyesi Başkan Vekili Suat Nezir ise yaptığı konuşmasında,  “Buca Belediyesi’nin ve KOSGEB’in ortaklaşa gerçekleştirdiği eğitim sonunda 180 başvuru aldık. Bu 180 kişiden 60 kişi eğitime girdi ve 55 kişi şuanda sertifika almaya hak kazandı. Bu rakam Buca için küçümsenmeyecek bir rakam.  İnşallah bir daha ki dönemlerde daha da artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası