Ege Postası
Geri

Buca’da “Şenlikli” buluşma

Buca Belediyesi'nin Cumhuriyet Haftası kutlamaları sivil toplum örgütleri ve derneklerin Buca Kent Konseyi önderliğinde ikinci kez buluşması ile tamamlandı.
Buca’da “Şenlikli” buluşma
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Kasım 2012 Pazar 14:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Buca Belediyesi ile Buca Kent Konseyi önderliğinde ilçedeki 40’a yakın dernek ve sivil toplum örgütü “Barış ve Kardeşlik” temasıyla ikinci kez buluştu.

İlki Şirinyer Forbes Sevgi Yolu’nda gerçekleşen “Kent Konseyi Sivil Toplum Kuruluşları Tanıtım ve Kültür Buluşması” bu kez Buca Belediyesi önünde gün boyunca yapılan etkinliklerle kutlandı. 

İzmir ve Buca’de faaliyet gösteren 40 dolayındaki dernek ve kurumun ilgi gösterdiği buluşmaya Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı eşi Oya Tatı, Kent konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Kent Konseyi meclis başkanları ve yöneticileri ve çok sayıda Bucalı katıldı.

 

Cumhuriyet valsi

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin hazırladığı gösteride miniklerin sergilediği vals ve dans gösterileri ile zeybek oyunları alkış aldı. Katılan derneklerin bazıları yöresel yemeklerini sunarken, halk oyunu gösterileri, bando takımı konseri, konserler yapıldı.

Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, ikinci buluşmanın derneklerce çok büyük bir ilgi gördüğünü anımsattı, “Kurumlarımızın katılımına teşekkür ediyorum. Buca’da Cumhuriyet coşkusunu, kardeşliği ve barışı derneklerimizin de katkısıyla daha yukarılara taşıyacağız. Bizim her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Ercan Tatı’ya da gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise konuşmasında sivil toplum örgütlerinin önemine değindi, “Burada buluşan derneklerimizin kurumlarımızın ne yaptığı ortada. Miniklerimizin valsini ilgiyle izledim. Umarım Cumhuriyet kazanımlarımızı bize sembolik de olsa aktaran miniklerimiz örnek olur” dedi.

Başkan Ercan Tatı daha sonra dernek ve kurumların standını gezerek yöneticilerle sohbet etti.

 

 

Derneklerin yöresel oyunları ile izleyicilere keyifli dakikalar geçirmesine neden olurken, miniklerin Cumhuriyet ilanına ilişkin tiyatro gösterisi ise büyük alkış aldı. Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik; ilçede kent konseyinin çalışmalarının giderek kente daha etkin katılımı sağladığını belirtirken, “Sivil toplum buluşmasında amacımız ilçemizdeki kuruluşların çalışmalarını halka daha iyi aktarabilmesi. Bu buluşmaları sürekli kılacağız” dedi.

 

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise sivil toplum kuruluşlarının ve Kent konseyi yapılanmasının önemine dikkat çekti, “Biz Bucamızı Kent Konseyi'nin bileşenleri ile yöneteceğiz. Bunu her buluşmamızda dile getiriyorum. Sivil Toplum örgütlerinden gelecek önerileri her zaman dikkate alacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası