Ege Postası
Geri

Çiğli Nostalji Futbol rüzgarı başladı

Çiğli Belediyespor tarafından geçtiğimiz ağustos ayında ilki gerçekleştirilen Nostalji Turnuvası, bu kez Nostalji Futbol Ligi’ne dönüşerek yeniden heyecan fırtınası estirmeye başladı. Nostalji liginin açılış seremonisine katılan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, “Futbolu her yaştan sporcumuza oynatmaya kararlıyız” dedi.
Çiğli Nostalji Futbol rüzgarı başladı
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Kasım 2012 Pazar 10:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Gelen yoğun talep üzerine iki ay gibi kısa bir sürenin ardından yeniden düzenlenmesine karar verilen Çiğli Nostalji Ligi yoğun katılımla başladı. Turnuvanın en önemli özelliği ise futbolcuların tamamının35 yaş ve üstünde olması.

 30 takım başvurdu, 18’i oynuyor

Çiğli Belediyespor Kulübü tarafından ilkinin büyük başarıya ulaşıp ses getirmesinin ardından zaman geçirilmeden ikinci turnuva düzenlendi. Geçtiğimiz turnuvada 12 takım mücadele verirken, lige dönüştürülen ikinci müsabakalara ise Çiğli ve Karşıyaka’dan 30 mahalle takımı başvurdu. Ancak bu sayının yüksek olması nedeniyle takım sayısı 18’e düşürülürken, takımlar da A ve B olmak üzere iki gruba ayrıldı. Maçın ilk düdüğüyle deneyimli futbolcuların büyük heyecan maratonu da başladı

 Görkemli açılış seremonisi

Çiğli Nostalji Futbol Ligi’nin açılış seremonisi ise Çiğli Belediyespor tesislerinde görkemli katılımla yapıldı. Törene Başkan Metin Solak, meclis üyeleri, kulüp yöneticileri ile çok sayıda sporsever katıldı. Açılış seremonisinin ardından aynı gecede A grupta yer alan 8 takımın maçı yapıldı. Her biri 25’er dakikalık iki devrede oynanan maçlarda skorlar ise şöyle oluştu: Güzeltepespor 3 – Balatçıkspor 2, Çiğli Esnaf Kefalet 2- Denizspor 1, Dadaşspor 2 – Maltepespor 0, Kaklıçspor 1 – Demiryolları 2.



 Başkan Metin Solak: “Sporun yaşı yok”

 A grubunda yer alan takımların 4 maçını da sporcular ve taraftarlarla izleyen Başkan Metin Solak, 35 yaş ve üstündeki sporcuların katıldığı Çiğli Nostalji Futbol Ligi’nin ilçede büyük yankı uyandırdığını belirterek, bu lig sayesinde her yaştan insanı spor yapmaya teşvik ettiklerini söyledi. Daha önce izleyici olarak maçları takip eden sporseverlerin, artık oyuncu olarak sahaya çıkmalarının kendilerinin motivasyonunu yükselttiğini belirten Başkan Solak sözlerini şöyle sürdürdü; “Yıllardır Çiğli Belediyespor ve bazı takımların maçlarını yakından takip edenler şimdi bizim ligimizde futbol oynuyor. Geçmiş günleri yad ediyorlar. Önceden sporsever arkadaşlarımız ‘bizim zamanımızda saha, top, krampon yoktu’ diyorlardı. Alın şimdi size bu imkanların hepsini size sunuyoruz. ‘Daha iyisini yaparım’ diyenler artık kendilerini sahada buluyor. Bu da bizleri inanılmaz teşvik ediyor. Futbolcularımız kızları oğulları, eşleri hatta torunları gelinleri ile maçları izlemeye geliyorlar. Bu mutluluk gerçekten görülmeye değer.  Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. İnanıyorum ki bu ligde de bir öncekinde olduğu gibi centilmenlik galip gelecek.”

 Çiğli Nostalji Turnuvası’nın A ve B gruplarında karşılaşan takımlarının puan durumu ve lig fikstürü www.cigli.bel.tr/nostaljiturnuvasi adresinden takip edilebilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası