Ege Postası
Geri

Budist Rahip: Myanmar’da yaşananların dinle alakası yok (Özel)

Güney Koreli Budist Rahip Geum Cheon, Myanmar'da yaşanan çatışmanın dinle bir alakası olmadığını ifade etti.Güney Kore'de Buda'nın Doğum Haftası kutlamaları biterken, İstanbul Kültür Merkezi'nin düzenlediği Rumi Forum Seminerleri...
Budist Rahip: Myanmar’da yaşananların dinle alakası yok (Özel)
Haberler / Dünya
18 Mayıs 2013 Cumartesi 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Koreli Budist Rahip Geum Cheon, Myanmar'da yaşanan çatışmanın dinle bir alakası olmadığını ifade etti.

Güney Kore'de Buda'nın Doğum Haftası kutlamaları biterken, İstanbul Kültür Merkezi'nin düzenlediği Rumi Forum Seminerleri programı kapsamında konuşmacı olarak bu hafta Budist Rahip Geum Cheon davet edildi. Namyangju şehrindeki Bongseon Tapınağı'nın başrahibi olan Geum Cheon, gelen Türk ve Koreli dinleyicilere Budizm ile ilgili seminer verdi.

Güney Koreli Budistlerin ruhani lideri olan Rahip Jin je'nin sağ kollarından biri olarak bilinen Rahip Geum Cheon, aynı zamanda Budistlerin en ünlü eğitim merkezlerinde biri Soojwahwe Akademisi başkanı olarak teolojik araştırmalar yapıyor. İstanbul Kültür Merkezi'ndeki seminerinden önce Cihan Haber Ajansı mikrofonuna konuşan Rahip Geum Cheon, Myanmar'da yaşanan olaylar hakkında görüşlerini aktardı.

Budizm hakkında kısaca bilgi veren Geum Cheon, dinin ruhunda kişinin kendi kalbinden yola çıkarak varlığını anlaması olduğunu ifade etti. "Kendimiz ile doğa arasında bir bağlantı kurarak, doğa ile uyumlu yaşamayı öğretir Budizm bize." diye konuşan rahip, "Bu yüzden Budizm aslında merhamet dinidir." ifadelerini kullandı.

Budizm'de ibadetlerin önemine dikkat çeken Rahip Geum Cheon, ibadetlerini tamamıyla yerine getiren bir kişinin etrafı ile çatışamayacağını söyledi. Rahip, "Hakiki Budist etrafındaki tüm varlıkla çatışmadan uyum içinde yaşamasını bilendir." dedi. Geum Cheon, ibadetlerin yerine getirilmemesi ve kişinin kendi varlığını anlayamaması halinde, başta kendisi olmak üzere etrafına zarar vereceğini ifade etti.

"MYANMAR'DA YAŞANANLARIN DİNLE ALAKASI YOK!"

Myanmar'da yaşananlara da değinen Rahip Geum Cheon, Myanmar'da yaşanan çatışmanın dinle bir alakası olmadığını ifade etti. "Myanmar'da son zamanlarda yaşanan, katliam seviyesine yakın üzücü olayların dinle alakası yoktur!" diye konuşan Geum Cheon, "Olaylara, kişiler arasında yaşanan olaylar olarak bakmak lazım." ifadelerini kullandı. Her dinde etrafına zarar vermeme öğretisi olduğuna dikkat çeken rahip, “Kişilerin cehaletinden ve ön yargılarında hareketle bir çatışma içine sürüklendiğini düşünüyorum. Hangi din olursa olsun, inanca sıkı sıkı bağlanıp ibadetlerin bütünüyle yerine getiren kişi etrafına zarar veremez."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası