Ege Postası
Geri

Büfeci cinayeti davası gergin başladı

Trabzon'da büfe işletmecisi Nizamettin Gültekin'i (63) bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılandığı davanın duruşması, gergin başladı. Katil zanlısına saldırmak isteyen Gültekin'in yakınlarını polis güçlükle...
Büfeci cinayeti davası gergin başladı
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trabzon'da büfe işletmecisi Nizamettin Gültekin'i (63) bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılandığı davanın duruşması, gergin başladı. Katil zanlısına saldırmak isteyen Gültekin'in yakınlarını polis güçlükle salondan çıkardı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hasan Yüksel (43) ile müştekilerden öldürülen Nizamettin Gültekin'in eşi Nazmiye Gültekin, kızı Çiğdem Gültekin, oğulları Cem ve Cüneyt Gültekin, kardeşi Hakkı Gültekin ile 15 tanık katıldı. Savunması alınan sanık Yüksel, Gültekin'i bıçaklayarak öldürdüğünü kabul etti. Olay anını tam hatırlamadığını savunan Yüksel, “Gültekin'i bıçaklayarak öldürdüm. Cezam bir an önce kesilsin.” dedi.
Cinayete işledikten sonra bir mağazaya giderek yeni elbise satın aldığını ve kanlı elbiselerini değiştirip ve suç aleti bıçakla birlikte bir çantaya koyduğunu belirten Yüksel, daha sonra otobüsle Ankara'ya gidip çantayı burada attığını ifade etti.

DURUŞMA SALONUNDA ARBEDE

Sanık Yüksel ifade verdiği sırada, maktulün bazı yakınları kendisine saldırmak istedi. Araya giren polis kızgın kişileri güçlükle engelledi. Arbedene yaştırılmasının ardından ise mahkeme başkanı, duruşmanın sağlıklı yapılabilmesi için müştekiler Çiğdem, Cem ve Cüneyt Gültekin kardeşleri salondan çıkardı. Anık ifadelerinin alınmasının ardından da duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Öte yandan, duruşma öncesi tutuklu sanık Hasan Yüksel’e adliyeye getirilirken, maktulün yakınları tepki gösterdi. Duruşmanın ardından da tepkilerine devam eden kızgın kalabalık, jandarma ve polis ekipleri engelledi. Sanığı hızlı bir şekilde adliyeden çıkartan jandarma ekipleri, sivil bir araçla cezaevini götürdü.

Trabzon'da 11 Şubat 2013 tarihinde Gülbaharhatun Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Nizamettin Gültekin sahibi olduğu büfede vücudunun bir çok yerinden bıçaklanmış vaziyette ölü bulunmuştu. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda cinayeti işlediği belirlenen Hasan Yüksel, Yozgat'ta yakalanarak Trabzon’a getirilmiş ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Yüksel hakkında "Canavarca hisle adam öldürmek ve suç delillerini gizlemek." iddiasıyla dava açılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası