Ege Postası
Geri

Bugün “Rusya Günü”; halkın yarısı ne bayramı olduğunu bilmiyor

Rusya 12 Haziran’ı “Rusya Günü” olarak kutluyor. Levada Araştırma Merkezi’nin yaptığı çalışmaya göre vatandaşların yüzde 50’si 12 Haziran Bayramı’nın ismini bilmiyor.Halkın yüzde 30’u 12 Haziran’ı ilan edildiği ilk ismi...
Bugün “Rusya Günü”; halkın yarısı ne bayramı olduğunu bilmiyor
Haberler / Dünya
12 Haziran 2013 Çarşamba 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya 12 Haziran’ı “Rusya Günü” olarak kutluyor. Levada Araştırma Merkezi’nin yaptığı çalışmaya göre vatandaşların yüzde 50’si 12 Haziran Bayramı’nın ismini bilmiyor.

Halkın yüzde 30’u 12 Haziran’ı ilan edildiği ilk ismi ile “Ulusal Bağımsızlık Günü’nün İlanı” olarak biliyor. Yüzde 7 tatilin ismini hatırlamazken, yüzde 7 tatil olduğunu da bilmiyor.

Rusya Federasyonu’nun ilk kongresi 12 Haziran 1990’da Rusya’nın Ulusal Bağımsızlığı’nı ilan etti. 2002’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bayramın ismi “Rusya Günü” olarak değiştirdi.

Kimi uzmanlara göre ise Sovyetler Birliği’nden ayrılan Rusya’nın bağımsızlığını kutlamak anlamsız.

Rusya Günü çerçevesinde Moskova’da ‘Bölgeler Geçidi’ isimli bir tarihsel karnaval düzenlenecek.

Başkent Kültür Departmanı’ndan ITAR-TASS’a yapılan açıklamaya göre geçitte şehir sakinleri ve artistler dışında Rusya tarihini 12 temel dönemini temsilen çok büyük platformlar yer alacak. Kiev Rus Devleti dönemi, Ryurik’in gemisi şeklinde hazırlanacak. Ekim Devrimi’ni temsilen ise Avrora gemisi inşa edilecek.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası