Ege Postası
Geri

Bugün müjde bekleyen emeklilere soğuk duş: Top, Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanacak 4 ismin bugün gerçekleştireceği toplantıda en düşük emekli maaşıyla ilgili çalışmaların ele alması bekleniyordu. Ancak bugünkü toplantıda emekliler konuşulmayacak. Son kararın Cuma günü Türkiye’ye dönecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmesi bekleniyor.
Bugün müjde bekleyen emeklilere soğuk duş: Top, Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!
Haberler / Ekonomi
11 Temmuz 2024 Perşembe 11:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verileri açıklandı ve emekli maaşlarında zam oranı belli oldu. Altı aylık enflasyon oranı yüzde 24,73 olarak gerçekleşti. Bu oran doğrultusunda milyonlarca SGK ve Bağ-Kur emeklisinin aylığına zam yapıldı. Fakat zam oranı kök maaşlara uygulandığı için, kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olan emeklilere zam yansımadı. Bu durum, yaklaşık 1,6 milyon emeklinin temmuz ayında maaşlarında herhangi bir artış görmemesine neden oldu.

4 İSİM BİR ARAYA GELECEK, EMEKLİLER KONUŞULMAYACAK

Emekli maaşlarında yaşanan bu dengesizliği gidermek için harekete geçen AKP yetkilileri, en düşük emekli maaşında artış düzenlemesi için çalışma başlattıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AKP Grup Başkanı Abdullah Güler bugün saat 15.00'te Beştepe'de bir araya gelmesi bekleniyor. Toplantıda emekli maaşlarının da konuşulacağı iddia edilmişti.

 

Ekonomim'de yer alan habere göre bugünkü toplantıda emekli maaşları konuşulmayacak.

Son kararın Cuma günü Türkiye’ye dönecek olan Cumhurbaşkanı tarafından verileceği iddia edildi. Rakamın kesinleşmesinden sonra tasarruf paketiyle ilgili kanun teklifine bir madde eklenerek artışın yapılabileceğinin altı çiziliyor.

KULİSLERDE KONUŞULANLAR

Kulislerde en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılacağı konuşuluyor. Zam oranının netleşmesi için toplantının sonucunu beklemek gerekiyor.

Milyonlarca emekli, enflasyona ezilmeden geçimlerini sağlayabilmek için en düşük emekli maaşında artış yapılmasını bekliyor. Bugünkü toplantıdan çıkacak sonuç, emekliler için büyük önem taşıyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası