Ege Postası
Geri

Bulgaristan'ın onurunu taşra takımları kurtardı

Bulgaristan'ın Avrupa futbol kupalarındaki yüzünü bu yıl Razgrad ve Plovdiv (Filibe) takımları güldürdü. Birkaç yıldan beri Avrupa turnuvalarında tamamen fiyasko yaşayan ülke, Ludogorets (Razgrad) ve Botev (Plovdiv) ile bu sene onurunu kurtardı....
Bulgaristan'ın onurunu taşra takımları kurtardı
Haberler / Spor
3 Ağustos 2013 Cumartesi 12:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bulgaristan'ın Avrupa futbol kupalarındaki yüzünü bu yıl Razgrad ve Plovdiv (Filibe) takımları güldürdü. Birkaç yıldan beri Avrupa turnuvalarında tamamen fiyasko yaşayan ülke, Ludogorets (Razgrad) ve Botev (Plovdiv) ile bu sene onurunu kurtardı.

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu birinci maçını ve Şampiyonlar Ligi ön eleme maçını namağlup kapatan bu iki takım ulusal puanlamaya katkıda bulundu. Başkent takımlarından Levski, daha önce adını bile duymadığı ve birkaç yıldan beri Avrupa kupalarına katılan Kazakistanlı İrtish'den elendi.

CSKA Sofya takımı ise maddi sorunlardan dolayı Avrupa kupalarına katılmaktan vazgeçti. Başkent takımlarından satın aldıkları oyuncularla rekabetçi bir takım oluşturan taşradaki bu iki kulüp, göze hoş gelen top oynayıp futbol sevenlerin beğenisini topluyor.

AMATÖR KÜMEDEN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DOĞRU

Şampiyonlar Lig'inin ön eleme karşılaşmasında Partizan Belgrad'a karşı oynadığı maçta üstün bir performans sergileyen Ludogorets, hatalı bir gol ile geriye düşmesine rağmen, atak üstüne atak yaparak iki gol buldu, birçok pozisyondan da eli boş döndü. Uzmanlar, Deliormanlıların son iki senede çok değerli tecrübeyi yakaladıklarını ve mücadeleci bir ruh elde ettiklerinde hemfikir. Oynadıkları basit ve kombinatif futbol ile göz dolduran yeşiller, Şampiyonlar Ligi'ne girmek için oldukça motiveli gözüküyor.

9 Ağustos'da çekilecek kuralarda Partizan'ı elediği takdirde Seltik, Steaua Bükreş, Viktoriya Pilzen gibi takımlarla eşleşme ihtimali bulunuyor. Amatör takımı olan Ludogorets, sadece 3 yılda birinci lige girmekle kalmadı, iki kez üst üste şampiyon oldu. 2005'de Bulgaristan'ın üçüncü ligine giren Deliromanlılar, 2009'da ikinci ligde 2010'da birinci lige giren takım, 2011/2012 sezonunda lig kupasını, ülke kupasını ve süper kupayı kazanarak üçte bir yaptı.

Takım Başkanı Kiril Domusçiev, kulübe İvan Stoyanov, Emir Gırgorov, Miroslav İvanov, Mihail Aleksandrov gibi eski CSKA Sofya ve Levski Sofya'nın futbolcularını topladı. Bunun yanında birkaç Brezilyalı da satın aldı. Ludogorets takımının en önemli özelliğinden biri kişisel çapta bir oyuncunun ön plana çıkmasından ziyade takım futbolu oynamasıdır. Kısa zamanda paslaşarak rakip kale önüne ulaşan futbolcular, şu anda sadece bir tek forvetle mücadele ediyor.

Domusçiev'e göre başarının sırrı 'Doğru kişilere yapılan doğru yatırım ve zaman ayırmadan' geçiyor.

BOTEV'İ ESKİ FENERBAHÇELİ ÇALIŞTIRIYOR

Öte yandan, bir zamanlar Fenerbahçe'de top koşturan Stanimir Stoilov yönetimindeki Botev, son 20 yılın en başarılı futbolunu oynuyor. Fiziki kapasite olarak ünlü Stuttgart takımına kafa kafaya oynayan kanaryalar, UEFA'daki ön eleme ilk maçında 1-1'in yerine galibiyetle sonuçlanabilecek bir maç yaptı.

Hızlı futbolcularıyla kontra atağı çok iyi kullanan Botev, mağlup duruma düştükleri karşılaşmada Almanlara zor anlar yaşattı.

Plovdivli takım, Stanimir Stoilov'un başına geçmesiyle çehresi değişti. Levski'de geçirilen sezon sonrası Plovdiv'e gelen Stoilov, mücadeleci ve skora rağmen futbol oynamaktan yılmayan bir takım kurmayı başardı. Bunun için Levski'den Valeri Domovçiyski, Mariyan Ognaynov gibi futbolcuların yanında takımın altyapısından gelen 20 yaşındaki Todor Nedelev'i koz olarak kullanan Stoilov, ligdeki şampiyonluğa gözünü dikti.

Bu yüzden bu yıl Levsi ve CSKA yerine ilk sıralar için taşra takımlarının mücadele vermesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası