Ege Postası
Geri

Polis Süper Kupa maçında kara borsa bilet satışına karşı ekip kurdu

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe arasında Kayseri'de oynanacak Süper Kupa Finali'yle ilgili hazırlıklar devam ediyor.Maçın oynanacağı Kayseri'de polis, Süper Kupa Final maçında taraftarların...
Polis Süper Kupa maçında kara borsa bilet satışına karşı ekip kurdu
Haberler / Spor
3 Ağustos 2013 Cumartesi 10:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe arasında Kayseri'de oynanacak Süper Kupa Finali'yle ilgili hazırlıklar devam ediyor.

Maçın oynanacağı Kayseri'de polis, Süper Kupa Final maçında taraftarların hiçbir sorun yaşamadan keyifle maç seyretmeleri için önlemler aldı. Taraftarların stada intikalini kolaylaştıracak olan polis, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ilk kez internet ortamında satışa sunduğu maç biletleri ile ilgili kara borsa satışlarına müsaade etmeyecek. Kayseri Emniyet'i bunun için özel bir ekip kurdu. Alkollü olan taraftarlar, biletli olsalar dahi maça alınmayacak.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 11 Ağustos 2013 Pazar günü saat 20.30'da Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu Süper Kupa müsabakası için Kadir Has Stadyumu'nda karşı karşıya geleceğini hatırlattı. Ayrıca, dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen bu iki takımın Kayseri'de oynayacağı müsabaka da "İstanbul Boğazı'ndan Erciyes'in Zirvesine Bir Kardeşlik Köprüsü' kuracağına inanıldığı ifade edildi.

"Kayseri Emniyet Müdürlüğü olarak sezonun en büyük kupasının sahibini bulacağı bu müsabakada bir dizi emniyet önlemleri planlanmıştır." denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarının ilimize misafir olmalarıyla beraber havaalanında, yol güzergahlarında, kalacakları otellerde, antrenman alanlarında, stadyumda, stadyum etrafında ve şehrin genelinde gerekli emniyet önlemleri alınacaktır. Kadir Has Stadyumu her iki kulübün taraftarları için ikiye ayrılarak taraftarlara farklı tribünler tahsis edilmiştir.

Bu maçın biletleri TFF tarafından ilk defa internet üzerinden taraftarlara satışa sunulmuş ve taraftarların adreslerine kurye ile teslim edilmiştir. Bu nedenle stadyum etrafında bilet satışı olmayacaktır. Ayrıca stadyum etrafında karaborsa bilet satışına izin verilmeyecek ve bunun için ekipler oluşturularak denetimler yapılacaktır."

TARATFARIN STADYUMA İNTİKALİ İÇİN ÖZEL EKİPLER GÖREV YAPACAK

Emniyet Müdürlüğü, bileti olan Galatasaraylı seyircilerin, şehir merkezinden ya da şehir dışından stadyuma gelmek için Kocasinan Bulvarı'nı takip ederek kendilerine ayrılan Kuzey tribününe ulaşmalarının çok daha kolay olacağını duyurdu. Buraya intikal eden seyircilerin Kuzey otoparkına alınacağı, buradan Kuzey ve Doğu tribünlerinin giriş noktasına yönlendirilecekleri belirtildi.

Bileti olan Fenerbahçeli seyircilerin ise şehir merkezinden stadyuma tramvay yolu güzergahını kullanarak gelmeleri, kendilerine tahsis edilmiş olan Güney Tribünü'ne ulaşmalarını kolay olacağı belirtildi. Fenerbahçeli seyircilerin şehre geldiklerinde otobüs terminalinin karşısından Ahmet Gazi Ayhan Bulvarı'na girmeleri durumunda stadyuma ulaşmalarının daha rahat olacağı ifade edildi. Stadyuma seyircilerin kolay ulaşması için güzergahlarda yol ve yön levhaları da bulunacağı belirtildi. Seyircilerin sorunsuz ve daha rahat stadyuma ulaşmaları içinde polisin özel ekipler aracılıyla yardımcı olacakları bildirildi.

TARAFTARLAR İÇİN 6 NOKTA OLUŞTURULACAK

İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı duyuru da, şehre gelecek olan Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları için 6 kontrol noktası oluşturulacak, bu noktalarda gelen taraftarların ve araçların kontrolleri yapılıp ekipler vasıtasıyla stadyuma intikallerinin sağlanacağı dile getirildi.

Müsabaka neticesinde galip gelen takımın taraftarları seramoni için stadyumda bekletilecek. Mağlup olan takımın taraftarları şehre geldikleri güzergahtan rahat bir şekilde gitmeleri için önlemler alınacak.

ŞİDDET VE DÜZENSİZLİK OLUŞTURANLAR STADYUMA ALINMAYACAK

İl Emniyet Müdürlüğü, kontrollerdeki amaçlarının nedenini ise "Müsabaka öncesi ve müsabaka esnasında şiddet ve düzensizlik oluşturan şahıslar ile seyirden men edilen şahısların tespit edilip müsabakaya alınmamasıdır. Ayrıca 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanunun hükümlerine göre, proteknik maddelerin (meşale, sis bombası, maytap) kullanılması 1 yıl hapis cezasını gerektiren bir suçtur, bu nedenle bu konuyu bilmeyen taraftarları müsabaka öncesi uyararak bu tür bir ceza ile karşılaşmamaları kendilerine hatırlatılacaktır." ifadeleriyle açıkladı.

ALKOLLÜ TARAFTARLAR BİLETLİ OLSA DA MAÇA ALINMAYACAK

Maçla ilgili alınan önlemleri taraftarlara duyurulması için çalışma yapan Kayseri Emniyeti, alkollü olduğu anlaşılan şahısların alkolmetreli ekipler tarafından kontrol edilip biletli dahi olsalar maça alınmayacaklarını duyurdu.

Taraftarların yanlarında getirecekleri hakaret içeren veya siyasi içerikli pankart, döviz gibi malzemelerle birlikte kesici, ezici, bereleyici veya delici aletlerle fırlatılması ve atılması muhtemel malzemeler stadyuma alınmayacak.

Polis, şehre maç için gelecek olan Galatasaraylı taraftarların Kayseri Park A.V.M. civarında maç saatine kadar sosyal ihtiyaçlarını gidereceklerin, Kadir Has Stadyumu'na gitmek için Tuna Caddesi'ni kullanıp Kocasinan Bulvarı'nı takiben müsabaka alanına ulaşacaklarını belirtti.

Fenerbahçeli taraftarların ise Kayseri Forum A.V.M. civarında maç saatine kadar sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak Kadir Has Stadyumu'na gitmek için tramvay yolu güzergahını kullanarak müsabaka alanına ulaşmalarının önerildiği ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası