Ege Postası
Geri

Bulgaristan seçimine sahte pusulalar gölge düşürdü

Bulgaristan'da bugün yapılan erken genel seçimlere 350 bin kaçak oy pusulası damga vurdu. Sayasiler oy verdikten sonra seçimlerin maniple edilmesine yönelik şüpheleri ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev halkın önünde hiçbir menfi...
Bulgaristan seçimine sahte pusulalar gölge düşürdü
Haberler / Dünya
12 Mayıs 2013 Pazar 14:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bulgaristan'da bugün yapılan erken genel seçimlere 350 bin kaçak oy pusulası damga vurdu. Sayasiler oy verdikten sonra seçimlerin maniple edilmesine yönelik şüpheleri ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev halkın önünde hiçbir menfi senaryonun işleyemeyeceğini dile getirken, Başbakan Marin Raykov seçimin maniple edileceği iddiasından daha büyük yalan olmadığını savundu.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Başkanı Lütvi Mestan, eşi Şirin Mestan ile birlikte oy kullandı. Daha sonra gazetecilere konuşan Mestan, illegal oy pusulaların katılım oranını olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. Maniple edilmeye çalışılan seçime karşı en etkili ilacın yüksek katılım oraanı olduğunu vurgulayan Mestan, "Bulgaristan istikrarlı bir iktidara ihtiyaç duymaktadır. Bu yüzden ben bugün reel politikanın istikrarlı bir yönetimi için oyumu verdim. Bulgaristan halkının kurtarıcı arama anlayışından uzak reel politikacılara oy atmasını bekliyorum. Her ne kadar kusurlu olsalar da, kendilerini demokratik kurumların üzerinde görmeyen gerçek kişilere ihtiyaç var. Bugün, Bulgaristan'ın normal bir Avrupa ülkesi olarak demokratik gelişimi için bir dönüm noktasıdır." dedi.

Mestan'dan önce aynı seçim merkezinde Hürriyet ve Şeref Halk Partisi(HŞHP) Başkan Yardımcısı Kasım Dal da oy kullandı. HŞHP Başkanı Korman İsmailov, seçimleri halkın daha iyi ve şerefli bir yaşam için ortaya koyduğu iradesinin bir bayram olarak nitelendirdi. İsmailov seçimlerde yolsuzluğa, işsizliğe, eğitimsizliğe karşı tavır koyan doğru ve dürüst adayların destek alacağına emin olduğunu aktardı.

Sandıkta oy verdikten sonra Cihan'a konuşan İsmailov, oyların maniple edilme imkanı ile alakalı soruya şu şekilde cevap verdi: "Tabi her zaman olduğu gibi bu tür çalışmalar yapılıyor, fakat vatandaşlık kültürü ülkemizde artık artmış bulunmaktadır. Zincirlerin kırıldığı bir dönemde ben bunların seçim sonuçlarını etkileyeceğini zannetmiyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası