Ege Postası
Geri

Edathy: NSU cinayetlerinde komplo yok, aptallık ve tesadüf var

Alman Meclisi NSU Cinayetlerini Araştırma Komisyonu Başkanı Sebastian Edathy, cinayetlere Alman makamlarının bilinçli olarak göz yummasının söz konusu olmadığını söyledi. Edathy, “Beceriksizlikler olmuştur ve bu olayda birçok beceriksizliğin...
Edathy: NSU cinayetlerinde komplo yok, aptallık ve tesadüf var
Haberler / Dünya
12 Mayıs 2013 Pazar 14:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alman Meclisi NSU Cinayetlerini Araştırma Komisyonu Başkanı Sebastian Edathy, cinayetlere Alman makamlarının bilinçli olarak göz yummasının söz konusu olmadığını söyledi. Edathy, “Beceriksizlikler olmuştur ve bu olayda birçok beceriksizliğin talihsiz bir şekilde bir araya geldiğini görüyoruz.” dedi.

Almanya’da NSU Cinayetlerini Araştırma Komisyonu önümüzdeki hafta çalışmalarını tamamlayarak raporunu sunmaya hazırlanırken Komisyon Başkanı Sebastian Edathy tageschau.de isimli haber sitesine konuştu. SPD milletvekili Sebastian Edathy, NSU çetesinin uzun yıllar boyunca Almanya’da sekizi Türk biri Yunanlı dokuz göçmen ile bir polis memurunun öldürülmesinde Alman makamlarının bilinçli olarak göz yummasının söz konusu olmadığını söyledi. Edathy, “Güvenlik makamlarının bilinçli olarak bazı şeyleri görmek istememesi konusunda herhangi bir ipucuna rastlamadık. Ancak beceriksizlikler olmuştur ve bu olayda birçok beceriksizliğin talihsiz bir şekilde bir araya gelmesini görüyoruz." dedi. Ancak Sebastian Edathy bu bulgularına rağmen bazılarının komplo teorilerine ihtimal vermesini anlayabildiğini de sözlerine ekledi.

TÜRK POLİS OLSAYDI BÖYLE OLMAZDI

Sebastian Edathy yaşanan olaylardan ders çıkarılması için Alman resmi kurumlarının farklı kültürlerden insanlara açılması gerektiğini söyledi. Edathy, “Şundan eminim ki bu cinayetleri araştırmak için bir Türk kökenli polis memuru görevlendirilmiş olsaydı bu cinayetlerin arkasına ırkçı motifler olabileceği ihtimalinin gündeme gelmesi için aradan altı sene geçmesi gerekmezdi. Daha değişmesi gereken çok şey var.” şeklinde konuştu. Edathy yaşanan olaylardan memurların meslek içi eğitimi için de dersler çıkarılması gerektiğini kaydetti. Edathy ayrıca gelecekte suç kurbanlarının göçmen kökenli olması halinde siyasi motif olabileceği ihtimalinin de göz önünde tutulması gerektiğini söyledi.

BAKAN AŞIRICILIĞA KARŞI DAİRE KURULMASINI TALEP ETTİ

Federal Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, devletin aşırı sağcılara karşı proje ve programını karmaşık olduğu için eleştirdi. Bakan, aşırı entrikaları engellemek isteyen vatandaşların cesaretlendirmek yerine hayal kırıklığına uğratıldıklarını söyledi. Leutheusser-Schnarrenberger bunun için, hükümet girişimlerini birleştirme ve düzenleme amaçlı ‘Aşırıcılık Sorumlusu Dairesi’nin (Extremismusbeauftragten) kurulmasını talep etti. Bakan, bu birimin ‘Federal Aşırı Faaliyetleri Önleme ve Sivil Katılım Sorumlusu’ şeklinde adlandırılabileceğini ifade etti. Hür Demokrat Partili politikacı, Federal Göçmenler ve Mülteciler Dairesi’nde de olduğu gibi, bu dairenin de başbakanlığa bağlı olmasını teklif etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası