Ege Postası
Geri

Burçlu öğrencilerin öncelikli tercihi tıp fakültesi oldu

Adana Özel Burç Okulları'nda, üniversite sınavını kazanan 131 öğrencinin öncelikli tercihleri tıp fakültesi oldu. Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, yaptığı açıklamada, bu yıl sportif branşlarda 107, bilim ve proje alanında...
Burçlu öğrencilerin öncelikli tercihi tıp fakültesi oldu
Haberler / Genel
28 Temmuz 2013 Pazar 14:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana Özel Burç Okulları'nda, üniversite sınavını kazanan 131 öğrencinin öncelikli tercihleri tıp fakültesi oldu. Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, yaptığı açıklamada, bu yıl sportif branşlarda 107, bilim ve proje alanında da 44 öğrencinin madalya kazandığını anımsatarak, aynı başarıyı üniversite sınavlarında da göstermenin gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Kuruluşundan itibaren eğitim hayatına yeni bir soluk getiren, elde ettiği başarılarla Çukurova’da eğitim ve öğretime damgasını vuran Burç Okulları Genel Müdürü Sözeri’nin verdiği bilgiye göre, Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi ile Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin başarısı okulun yanı sıra velilerin de gururu oldu. Türkiye genelindeki derecelerini uluslararası düzeyde kazandığı madalyalarla taçlandıran Burç Okulları, çıtayı yükselterek, Adana il genelinin eğitim-öğretim başarısı grafiğine olumlu katkı sundu. Ülkenin en iyi üniversitelerine öğrenci gönderme ayrıcalığının yanında eğitim sistemine ‘proje üretme’ modelini kazandıran Burç Okulları, genç beyinlere ‘düşünen, yeniliklere açık, sorunlara çözüm üreten’ bilim adamı olma olgusu aşıladı.

2012-2013 Eğitim ve öğretim sezonu sonunda Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi ile Özel Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesi mezunlarından 32 öğrenci tıp fakültesine, 17 öğrenci hukuk fakültesine, 28 öğrenci mühendislik ve mimarlık fakültesine, 5 öğrenci diş hekimliğine, 10 öğrenci eğitim fakülteleri ve PDR’ ye , 26 öğrenci iktisadi ve idari bilimler fakültelerine ve 13 öğrenci de diğer fakültelere yerleşti.

Genel Müdür Sözeri, dersleri sıkıcı hale getirmeden öğretmeyi ilke edindiklerini belirterek, şunları söyledi: "Özel Burç Okullarında öğrenmek, eğlenmektir. Hayatın her aşamasında bıktırmadan ve eğlenerek öğrenmeyi ilke edinen okullarımızda sosyal ilişkileri geliştiren, ekip ruhu ile çalışmayı öğreten, gelişmelere sürekli açık çeşitli aktiviteler yapılır. Özel Burç Okulları eğitimin kesintisiz bir süreç olduğuna inanır. Her öğrencisini kendi istek ve yeteneğine göre bir sosyal kulübe yönlendirilerek kendini yetiştirmesi sağlanır. Özel Burç Okullarında Keman, Gitar, Saz gibi Müzik kulüplerinin yanı sıra Ebru, Folklor, Fotoğrafçılık gibi Güzel Sanatlar Kulüpleri aktif olarak çalışmaktadır. Spor dallarından da okçuluk,kort tenisi, voleybol,masa tenisi ve basketbol gibi kulüplerde bireyler yetiştiren Özel Burç Okulları bu alanda da iddiasını sürdürüyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası