Ege Postası
Geri

Burkay: BUTEKOM’da Tekstil Mükemmeliyet Merkezi kuracağız

Türk ihracatının lokomotif sektörlerinden tekstil ve konfeksiyonda Ar-Ge ve yenilikçilik bilincini geliştirmek amacıyla beş yıl önce kurulan Bursa Tekstil ve Konfeksiyon AR-Ge Merkezi (BUTEKOM) hedeflerini büyüttü. Uludağ Tekstil İhracatçıları...
Burkay: BUTEKOM’da Tekstil Mükemmeliyet Merkezi kuracağız
Haberler / Güncel
21 Ağustos 2013 Çarşamba 12:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk ihracatının lokomotif sektörlerinden tekstil ve konfeksiyonda Ar-Ge ve yenilikçilik bilincini geliştirmek amacıyla beş yıl önce kurulan Bursa Tekstil ve Konfeksiyon AR-Ge Merkezi (BUTEKOM) hedeflerini büyüttü. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ile Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ortaklığında kurulan BUTEKOM bünyesinde, Akredite Teknik Tekstil Laboratuarını da kapsayan bir “Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi” oluşturulacak.

BUTEKOM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BUTEKOM beş yılda yaptığı örnek çalışmalarla uluslararası alanda tanınan ve takip edilen bir araştırma merkezi haline geldiğine işaret etti.
Proje ve vizyon üreterek sektörü yönlendiren başarılı bir Ar-Ge Merkezi modeli haline gelen BUTEKOM’un çalışmalarıyla sektörde önemli bir liderlik görevi üstlendiğinin altını çizen İbrahim Burkay, şunları dile getirdi: "2007 yılında oluşturduğumuz Tekstil Teknolojileri Çalışma Grubu toplantılarında amacımız, tekstil ve konfeksiyon sektörünün geleceği için bir vizyon belirlemekti. Bürokrat, sanayici, yönetici ve akademisyenlerden oluşan geniş bir katılımla haftalarca süren çalıştaylarda çok önemli kararlar alınmış ve bunların pek çoğu uygulamaya geçirilmiştir. Bu kararların en somut ve başarılı örneklerinden biri BUTEKOM’dur. Sektörümüzde AR-GE faaliyetlerinin yetersizliği, dünyadaki gelişmelerin yeterince takip edilemeyişi, etkin işbirliklerinin sağlanamaması gibi zayıf yanlarımızı tamamlayan BUTEKOM’un kurulmasına ve bugünlere gelmesine katkıda bulunan herkese 5. yıldönümümüzde teşekkürlerimi sunuyorum."

Burkay, Tekstil Araştırma Merkezi ile iletişim ve işbirliği halinde olduklarını ve önümüzdeki günlerde İspanya ve Almanya’da yeni işbirliği çalışmaları başlatacaklarını kaydetti.

Kendini geliştirme evresi olarak belirledikleri 5 yıllık ilk dönemi başarıyla tamamladığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, şöyle devam etti: "Bundan sonra, yurtdışındaki örnek merkezlerle benzer şekilde büyüyecek BUTEKOM’un uzman çalışan sayısı daha da artacak. Tekstil sektörümüzün dünya pazarlarında sahip olduğu gücü arttırarak dev ettirmesi için BUTEKOM bünyesinde Akredite Teknik Tekstil Laboratuvarını da kapsayan bir Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi kuracağız. Kalkınma Bakanlığımız ile hazırlıklarını sürdürdüğümüz projemizin detaylarını da ileriki günlerde paylaşacağız."

BUTEKOM tarafından hazırlanan 1 yıl boyunca devam edecek 500 bin lira bütçeli ‘Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Ortak Kuruluş, BUTEKOM’ projesi hakkında da bilgi veren İbrahim Burkay, uygulamaya geçen BEBKA destekli bu proje ile Bursa’da tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların Ar-Ge yenilikçilik ve verimlilik konularında BUTEKOM’dan destek almalarının sağlanacağını açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası