Ege Postası
Geri

Büyük Çiğli ilkokulu konuklarını ağırladı

Avrupa birliği Projeleriyle İzmir’de adından söz ettiren Büyükçiğli İlkokulu “Our lives by the Sea – Deniz kıyısındaki Yaşamlarımız” konulu Comenius projesi kapsamında Proje Partner ülke temsilcilerini ağırladı. İngiltere, İtalya, Fransa, Yunanistan, Danimarka, İspanya ve Polonya’nın çeşitli okullarından gelen 14 öğretmen İzmir’de unutulmaz günler yaşadılar. Program kapsamında Efes, Şirince, Meryem Ana ve İzmir şehir gezileri yaparak kentimizi tanıma imkanına sahip oldular. Ayrıca düzenlenen akşam yemekleri ve Türk Gecesinde gönüllerince eğlendiler.
Büyük Çiğli ilkokulu konuklarını ağırladı
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Kasım 2013 Perşembe 13:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Öğrenci velilerinin el emekleri göz nuruyla yapmış oldukları yerel yemekler konukları çok mutlu etti. Türk mutfağından Yaprak sarma, su böreği, baklava, lahmacun, gözleme vb. birçok yemeği tatmanın mutluluğunu yaşadılar.

Okulda öğrencilerin gösterileri görülmeye değerdi. Öğrencilerin konuklara sunduğu ayrıca yüzlerce velinin katılımıyla gerçekleşen gösterilerde Elazığ yöresi, İzmir efesi ve Palyaço gösterileri büyük ilgi çekti.

Yapılan aktiviteler sonucu izlenimlerini bizimle paylaşan Fransız Okul Müdürü Bruno Beziade “İzmir’e daha önce de gelmişti. Ama bu sefer tarihi güzellikleri, yerel yemekleri ve kültürel değerlerini de yakından tanıma imkanına sahip oldu. Bu çalışmaların büyük bir emekle hazırlandığı ve sunulduğu ortada. Emeği geçen okul müdürüne öğretmenlere, velilere ülkem adına teşekkür ederim.” Dedi. Özellikle İzmir yöresi halk oyunları ve kıyafetleri bizim ülkemiz halk oyunlarına çok benzettim. Bu da ne kadar çok ortak değere sahip olduğumuz gösteriyor diyen, Yunanistan gelen okul müdürü Marianthi Loumakou çok mutlu olduğunu ifade etti.

Proje koordinatörü Funda Gülenser “Konuklarımız için uzun bir süredir yaptığımız hazırlıkların boşa gitmediğini görmek beni çok mutlu etti. “dedi. Okulumuz projeleriyle ve yaptığı çalışmalarla pek çok okula ilham kaynağı oldu. Bu çalışmaların artarak devam edeceğine inanıyorum diyen Okul Müdürü Ahmet Özortakcı “Çalışmalarımızda bizlere destek veren tüm öğretmen ve öğrenci velilerimize yürekten teşekkür ederim.” dedi.

            

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası