Ege Postası
Geri

Büyük kutlama: İzmir tek yürek!

Cumhuriyetin 91’inci yılında Gündoğdu Meydanı’nda buluşan yaklaşık 150 bin İzmirli bayramı yine büyük bir coşku ile kutladı. 2007 yılından bu yana düzenlediği organizasyonlarla İzmirlileri bir araya getiren Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu önderliğinde gerçekleşen Birlik ve Bütünlük Mitingi’nde Alsancak Türk bayrakları ile kırmızıya boyanırken, yüz bini aşkın İzmirli andımızı söyledi.
Büyük kutlama: İzmir tek yürek!
Haberler / Yerel Politika
29 Ekim 2014 Çarşamba 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşen ve İzmir halkının da büyük destek verdiği Birlik ve Bütünlük Mitingi’ne Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu üyesi kurumlardan TGB, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Dernekleri, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, İzmir Barosu, Atatürkçü Düşünce Toplulukları ve sendikaların yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetim Kurulu, CHP İzmir Milletvekilleri, DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe, diğer siyasi partilerin temsilcileri, ilçe belediye başkanları, oda, dernek ve meslek örgütlerinin temsilcileri, spor kulüplerinin temsilcileri ve taraftar birlikleri ve İzmir halkı katılım gösterdi.


 
“CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR”
On binlerce kişinin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları eşliğinde etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Lütfi Değirmenci, milli bayramlara getirilen yasaklar nedeniyle iktidara yüklenerek, “Sizler andımızı yasaklasanız da, cumhuriyetin değerlerini unutturmaya çalışsanız da içimizdeki Atatürk sevgisini, cumhuriyet sevdasını kalbimizden asla söküp atamayacaksınız. AKP hükümeti türbanı ilkokullara kadar soktu, cumhuriyetin tüm kurumlarında kadrolaşma hareketlerini acımasızca sürdürdü. Bugün yargıda, basında, emniyette, devletin tüm kademelerinde acımasız bir kadrolaşma hareketi sürdürülmektedir. Emperyalizme karşı verdiği o büyük mücadeleyle Kurtuluş Savaşı’nı kazanan atalarımızın ruhunu inciten bir şekilde iktidarı elinde tutanlar, emperyalist bir ülke olma sevdasına kapılmışlar. AKP iktidarının temelsiz politikaları sonucunda geldiğimiz noktada kalkışma hareketleri yaşanmış, bayraklar yakılmaya çalışılmış, Atatürk büstleri parçalanmaya başlamıştır. AKP iktidarı bizi kötü, karanlık ve gerici bir duruma sürüklemektedir. Yurtseverler olarak buna hep birlikte karşı duracağız. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” dedi ve Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözleri ile İzmir halkına seslendi.
 
“YIKTIKLARINIZI YENİDEN YAPACAĞIZ”
CKD Genel Başkanı Canan Arıtman da AK Parti hükümetine seslenerek “Yıktıklarınızı yeniden yapacağız. Burası İzmir. Burası Hasan Tahsin’lerin memleketi. Bizler ilk kurşunu sıkan, emperyalizme karşı mücadeleyi başlatan İzmirlileriz, öncüyüz” derken, TGB İl Başkanı Meltem Ayvalı ise İzmirli gençlerin iktidara giden yolda öncülük yapacaklarını dile getirdi. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen genel kurulu kazanarak başkanlık görevini devralan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da, özgür, bağımsız ve çağdaş bir ülke için Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalmaya devam edeceklerini vurguladı.

 
CHP’DEN İZMİR HALKINA TEŞEKKÜR VE TEMENNİ
Onuncu Yıl Marşı’nın okunmasıyla devam eden kutlamalarda söz alan bir diğer isim olan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmirlilere “Cumhuriyetin savunucuları” diye seslenerek şöyle konuştu: “İzmir’i cumhuriyetin ve Atatürk’ün kalesi yaptığınız için, geçtiğimiz seçimlerde cumhuriyete yakışacak  adayları seçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Burada olduğu gibi birleşebilirsek, inanıyorum ki Haziran ayında Türk bayrağını gönderden indirenlere ders verecek bir başbakan seçeceğiz. Cumhuriyeti ilelebet korumak ve CHP’yi tüm Türkiye’de iktidar yapmayı diliyoruz.”
 
“AK SARAY’LARI YIKACAĞIZ”
İktidara “Terör” eleştirisi getiren ve sert sözlerle yüklenen İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Turgay Şen, “Atatürk’ün güzel İzmirliler, Mustafa Kemal’in askerleri cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. açılım dedikleri şeyin bayrağımızı yakmak, askerlerimizi şehit etmek olduğunu gördük. İki sene önce sizin açılımınızı kapatacağız demiştik. Bunların açılımı artık bitmiştir. Bu açılımın neticesinde bölücü terörü iyice azdırıyor. Ne Türkiye, ne de Amerika artık PKK’yı kurtaramayacak. Güvenlik paketi çıkartacağınıza, Türk ordusuna PKK’ya karşı operasyon yapma yetkisi verin. Çankaya’daki o “AK Saray”ları yıkacağız” diye konuştu.


 
SOMA’DAN İZMİR’E MÜCADELE ÇAĞRISI
İzmirlilere mücadele çağrısında bulunan Türk-İş’e bağlı Maden-İş 2 No’lu Şube Başkanı Sefa Köken de işçi sınıfının Soma’dan bu yana devam eden mücadelesini hatırlatarak, “Atatürk için, bu ülke için ben kendimi feda ettim. İzmirliler olarak, Türkiye’nin aydınlık yüzü olarak kapitalizme, emperyalizme, faşizme çanak tutanlara karşı mücadele edin. Sermaye, para işçi hayatından önemli değildir” dedi ve Mayıs ayında Soma’daki kazada yaşamını yitiren 301 maden şehidini andı.
 
“SANDIKTA BUNLARI YOK ETMEK ZORUNDAYIZ”
Kutlamalarda önemli mesajlar veren CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, “Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Çünkü bu cumhuriyeti kuranlar ve cumhuriyetin düşüncesi ilericidir. Yüz yılı önce dünyayı paylaşmak isteyen emperyalistler Osmanlı’yı yıkmaya geldiler. Bize teslim olun dediler. Ama bir Kemal çıktı, mavi gözlü bir dev çıktı ve hayır dedi. “Tam bağımsız Türkiye” dedi. Teslim olmak yok, ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum dedi. Bu İzmir’den düşmanı denize döktü. İzmir düşmanı denize döken kenttir, İzmir’e yürekten inanıyorum dedi. Onun kararlılığı ile emperyalizme ve onun yerli işbirlikçilerine diyoruz ki, bu ülkeyi cumhuriyetçiler yönetecek. Bizim kitabımızda çaresizlik, umutsuzluk yok. Sandıklarda bunları yok etmek zorundayız. Moralimizi bozmayacağız. Dayanışmaya, birliğe ve Atatürk’e daha çok sarılmaya ihtiyacımız var. Bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz, bayrağımızı yaktırmayacağız” dedi.
 
“TÜM TÜRKİYE İZMİR GİBİ OLANA DEK…”
Susam’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Merhaba İzmirli kardeşlerim” dedi ve şöyle devam etti: “Bu benim özgürlükteki ilk Cumhuriyet Bayram’ım. Biz demir parmaklıkların ardında dimdik durduk. Sizleri yola baktırdık ama yere baktırmadık. Oradan dimdik çıkan sadece Mustafa Balbay değil. Ergenekon, Balyoz davalarında şunu umut ettiler, Atatürkçüler, yurtseverler demir parmaklıkların ardında çok fazla dayanamazlar ve pişmanlık dilekçesi bile verirler diye beklediler. Ancak yargılanan yüzlerce kişinin hepsi oradan dimdik çıktılar. Bizleri dimdik ayakta tutan başlıca duygu yalnız olmadığımızı bilmekti. İzmirliler sadece zeybek oynarken diz çöker. Başka hiçbir zaman diz çökmez. Bütün Türkiye İzmir gibi olana dek mücadelemiz devam edecek. Bu meydanda yine buluşacağız, daha güzel günlerde buluşacağız. Cumhuriyetin yüzüncü yılını, cumhuriyetin kuruluş felsefesini benimsemiş bir iktidarla kutlayacağız. Bu mücadelede elimden geleni yapacağıma ant içiyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası