Ege Postası
Geri

Büyükşehir Belediyesi'nde kriz bitmiyor: Grev kapıya dayandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden İZENERJİ A.Ş.’de çalışan 3 bin 500’ü aşkın sözleşmeli personeli ilgilendiren toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine sendika greve çıkma kararı aldı. Yarın sabah belediye önünde grev duyurusunu yapacak olan DİSK Genel-İş Sendikası’nın eylemi sonrasında kritik süreç start alacak. Büyükşehir Belediyesi'nde kriz bitmiyor
Büyükşehir Belediyesi'nde kriz bitmiyor: Grev kapıya dayandı
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Haziran 2015 Perşembe 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde arabulucu süreci tamamlanan ve düğümlenen toplu sözleşme sürecinin ardından personel “grev” dedi. Belediyenin farklı birimlerinde çalışan 3 bin 600’e yakın sözleşmeli personel 60 gün içerisinde greve çıkacak.
 
 
PERSONEL GREVE ÇIKIYOR
Büyükşehir Belediyesi’nde bitmek bilmeyen toplu sözleşme krizinde İZENERJİ A.Ş. personeli iş bırakma kararı aldı. Yarın sabah DİSK Genel-İş Sendikası tarafından yapılacak yürüyüşün ardından grev eylem kararını askıya çıkartacak olan belediye işçileri, 60 gün içerisinde grev hakkını kullanacak. Belediye ile sendika arasında 5 Ağustos tarihine kadar anlaşma sağlanamadığı takdirde ise, personel iş bırakacak.
 
YÜZDE 10’LUK ZAM KABUL GÖRMEDİ
Son görüşmelerin ardından belediyenin sunduğu yüzde 10’luk maaş zammı sendika cephesinden kabul görmezken, daha önceden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediye yönetimine “Masa başında iş barışı” sağlanması için çağrıda bulunan işçiler ise durumu çeşitli eylemler ile protesto etmişti.
 
KİMLER GREVE ÇIKACAK'
Önümüzdeki iki yıl süresince geçerli olacak toplu iş sözleşmeleri, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden İZENERJİ A.Ş.'de çalışan ve belediyenin Park ve Bahçeler, Yeşil Alanlar, İdari İşler, Kültür-Sanat, Mezarlıklar, Huzurevleri, Aşevleri, Eşrefpaşa Hastanesi ile İZSU Genel Müdürlüğü gibi 17 farklı biriminde çalışan yaklaşık 3 bin 600 sözleşmeli personeli kapsıyor.
 
TİS GÖRÜŞMELERİ MASA BAŞINDA TAMAMLANACAK
Diğer yandan, geçtiğimiz yaz aylarında Bakanlar Kurulu kararı gereği YHK’nın (Yüksek Hakem Kurulu) kapatılmasıyla birlikte, geçtiğimiz dönemin aksine toplu sözleşmelerin masa başında bitirilecek. İşveren Büyükşehir Belediyesi’nin sözleşmelerle ilgili Ankara’ya itiraz hakkı ortadan kalkarken, sürecin tıkanması halinde ise gelen son mahkeme kararı gereği personelin grev hakkı ise kesinleşmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası