Ege Postası
Geri

Büyükşehir davasında gözler, bilirkişi raporunda

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiren tarihi davada perde yeniden aralanıyor. 6’ıncı duruşması görüleşecek olan tarihi Büyükşehir Davası’nda karar beklenmezken, 129 sanıkla birlikte tutuksuz yargılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılacağı davada gündemin bilirkişi raporu henüz ulaşmayan İZBAN tanıtım filmi olması bekleniyor. Son oturumu 14 Mayıs 2013 tarihinde görülen davanın yarınki(Salı) duruşması ise saat 13:30 başlayacak.
Büyükşehir davasında gözler, bilirkişi raporunda
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Eylül 2013 Pazartesi 16:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde içlerinde Başkan Kocaoğlu’nun da bulunduğu 129 sanığın yargılandığı Büyükşehir Davası yarın(Salı) kaldığı yerden devam edecek. Aziz Kocağlu’nun çete lideri sıfatı ve 397 yıllık hapis istemi ile tutuksuz yargılanmaya devam ettiği davanın yarınki celsesinde karar çıkması beklenmezken, İZBAN tanıtım filmi ile ilgili bilirkişi raporlarının gelmemiş olması süreci kilitleyen en önemli etken olarak görülüyor. Mahkeme heyetinin, söz konusu bilirkişi dosyasını yeni bir üniversiteye göndermesi beklenirken, 6’ıncı kez perdenin aralanacağı davada savunma makamı tarafından Çankaya Katlı Otopark İhalesi ile ilgili bilirkişi raporu isteminin de yinelenmesi bekleniyor.

DURUŞMADAN KARAR ÇIKMASINI BEKLENMİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun avukatı ve İzmir Barosu’nda başkan yardımcılığı görevini yürüten Avukat Ercan Demir, yarınki dava ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, mahkeme heyetinin herhangi bir karar varmasını beklemediklerini belirterek, “Geçtiğimiz davada olduğu gibi bir ara duruşma yaşanmasını bekliyoruz. Herhangi bir karar çıkmasını beklemiyoruz. Bilindiği üzere geçtiğimiz duruşmadan sonra herhangi bir tutukluluk hali ya da yurt dışı yasağı da kalmadı.İZBAN tanıtım filmi ile ilgili beklediğimiz bilirkişi raporları henüz gelmedi. Son olarak Mimar Sinan Üniversitesi’ne giden raporlar, “Bizim uzmanlık alanımız değil” diyerek geri gönderilmişti. Başka bir üniversiteye gitmesini bekliyoruz. Tüm bu etkenler göz önüne alındığında, davanın yakın zamanda sonuçlanmasını da beklemiyoruz. Dava, Kasım sonu ya da Aralık başına ertelenecektir. Bilirkişi raporu dava sürecini ne kadar etkiler bilemiyorum, ancak Aziz Kocaoğlu’nun durumunu tayin edecek bir karar çıkmasını ya da mahkemenin yerel seçim sürecine kadar tamamlanmasını beklemiyoruz” diye konuştu.

RAPORLARIN YENİDEN İNCELENMESİNİ TALEP EDECEKLER

Avukat Ercan Demir, geçen duruşmada dile getirdikleri bir talebi de yineleyerek, “Geçen duruşmada bir talep ettiğimiz bir konu daha vardı. Savcılık tarafından kamu zararı olduğuna dair karar verilen raporların yeniden bilirkişiye gitmesini isteyeceğiz. Bu talebimiz dikkate alınmadı ve Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde emekli Sayıştay denetçileri tarafından bir heyet kurularak iddianamenin tamamında yer alan dosyaların bilirkişi incelemesinden geçmesini istemiştik. Bu talebi tekrarlayacağız” şeklinde açıklama yaptı.

BAŞKAN KOCAOĞLU, “BERAAT İSTİYORUZ” DEMİŞTİ

Mayıs ayında gerçekleşen 4’üncü duruşmanın ardından yurt dışı yasaklarının kaldırılması ve davada tutuklu sanık kalmamasına sevindiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, davanın bitmesini ümit ettiğini belirterek şunları söylemişti; “Bu bir ara duruşmaydı. Yurtdışı yasağı kararının kaldırılması sevindiricidir. Ama, bu dava 130 sanıklı bir davadır. Adli kontroller kalktı. Bu davanın bir an önce berat ile sonuçlanması talebini yineliyorum. Çünkü bütün arkadaşlarımız sıkıntı içerisinde. Bir an evvel berat kararının verilmesi hepimizi ve İzmir kamuoyunu mutlu edecektir. Tabi bilirkişi raporları, incelemeler uzuyor ama mümkün olduğu kadar, olanakların elverdiği kadar kısalıp sonuca ulaşma dileğimizi de her zaman olduğu gibi buradan tekrarlıyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası