Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den aktarma müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışan personelin ulaşım ücretlerine dair istek ve önerilerini dikkate alarak, mevcut koşullarda yeniden düzenlemeye gitti. Büyükşehir Belediyesi yaptığı düzenlemede, hem Büyükşehir bünyesinde, hem de ilçe belediyeleri ve bağlı şirketlerin bünyesinde çalışan personelin kullandığı ulaşım kartlarına aktarma hakkı verdi. Yürürlüğe giren yeni karar uyarınca, 15 bin işçinin kullanmakta olduğu kartlar tek tip haline getirilirken, çalışanların ulaşım kartlarına aylık 185 TL karşılığında 104 kontör yüklenecek.
Büyükşehir'den aktarma müjdesi
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Aralık 2013 Pazartesi 11:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde alınan meclis kararı doğrultusunda, personel ulaşım servis tanıtım kartlarında tek tip uygulamasına geçti. Daha önceden iki farklı kart uygulaması ile "A" ve "B" grubu olmak üzere çalışanlara verilen ulaşım haklarına da eşit standartlar getirildi.

"SINIRSIZ AKTARMA" GELDİ

Bugüne kadar yaklaşık 15 bin çalışanın kullandığı kartlarda, "A" grubu işçilere aylık 182 TL (104 kontör), yıllık ise 1248 kontör yüklenirken, aktarma hakkı verilmiyordu. "B" tipi kartlarda ise aylık 208 TL ödenirken, aktarma hakkı vardı. Eşitlik sağlamak adına getirilen bu yeni düzenleme ile 15 bin çalışanın tamamı toplu ulaşımdan aktarma hakkı kullanarak faydalanma imkanına kavuşmuş oldu.

15 BİN ÇALIŞAN FAYDALANACAK
İki tip kart uygulamasına son verilerek, tek tip kart uygulamasına geçilirken, Tüm işçilerin ulaşım kartlarına aylık 185 TL karşılığında 104 kontör, yıllık ise toplam 1248 kontör yüklenecek ve standart uygulama gereğince 90 dakika içerisinde sınırsız aktarma hakkı da olacak. Getirilen yeni düzenleme sayesinde, çalışanlar uzun süredir talepte bulundukları ve belediye yönetimine yoğun şikayetlerini ilettikleri konuya da çözüm bulunmuş oldu. Uygulamadan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı firmalarda çalışan İZELMAN, İZENERJİ, İZSU, İZBETON, İZULAŞ, İZFAŞ, İZBELKOM çalışanları ile ilçe belediyelerinden, Karşıyaka Belediyesi, Kent A.Ş., Konak Belediyesi, Merbel A.Ş., Çiğli Belediyesi, KAFESAN, Karabağlar Belediyesi, KARBEL A.Ş,Bayraklı Belediyesi, Narlıdere Belediyesi, Buca Belediyesi ve BUCA-MAR personeli faydalanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası