Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den uzak ilçelere hizmet binası

Bütünşehir yasasının ardından merkeze bağlanan çevre ilçelere yerinde ve daha hızlı hizmet götürmek amacıyla Tire ve Ödemiş’te iki ayrı binayı törenle açan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Küçük Menderes turunda önemli mesajlar verdi. Tire ve Ödemiş halkına İZBAN için söz veren Kocaoğlu, Ödemiş’te yaşanan ve tartışma konusu olan çöp sıkıntısını gidermek üzere harekete geçtiklerini duyurdu. Kocaoğlu Ödemiş ve Tire'de hizmet binası açtı
Büyükşehir'den uzak ilçelere hizmet binası
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Ekim 2015 Cumartesi 17:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Tire ve Ödemiş’e çıkarma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçelerde birlik mesajı verdi. Bölgenin başlıca gündemi haline gelen çöp sıkıntısının giderilmesi için ilçe belediyeleri ile ortak koordinasyon yürüteceklerini aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “El ele verip problemleri çözebiliriz” dedi.
 

Ve Hasan Tahsin körfeze indi: İlk sefer Kocaoğlu'ndan...Ankara'ya ÇED çağrısı! HABER İÇİN TIKLAYINIZ
 
ÖNCELİK YENİ BAĞLANAN İLÇELERE
Bütünşehir yasasının ardından yeni bağlanan ilçelere daha iyi hizmet götürebilmek için yürüttükleri çalışmaları özetleyen ve Ödemiş halkına daha iyi hizmet sözü veren Aziz Kocaoğlu, “Merkez’de yapmadığımız yatırımları bu on ilçede gerçekleştirdik. Merkezde tüm altyapı yatırımlarını tamamladık. Şimdi sıra 9 ilçemizde. 9 ilçe ve 430 köyümüzde çok acil yatırımlara ve hizmetlere ihtiyaç var. Biz adil hizmet götürüyoruz ve eşit davranıyoruz” dedi.
 

“PARTİ AYRIMI YAPMADIK”
Ödemiş’te yakın zamana kadar yaşanan su sıkıntısına da değinen Kocaoğlu, “Yeni kuyular açarak Ödemiş’in su problemini belirli ölçüde aştık. Eğer su kuyularında seviye bu şekilde azalırsa yeni kuyulara ihtiyaç olacak. Ödemiş’te 21 milyon 700 bin liralık yol ve arazi çalışmaları yapıldı. Buradaki çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ödemiş bize bağlanmadan on yıl önce başlattığımız kooperatifler ile sözleşmeli üretim modeline devam ediyoruz. Tarımı, hayvancılığı kalkındırmak, insanımızın lokmasını büyütmek için elimizden gelen çabayı gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.
 

ÖDEMİŞ HALKINA TESİS VE ÇÖP MESAJI
Başkan Kocaoğlu yakın zamanda tartışma konusu olan tesislerin devriyle ilgili olarak da Ödemiş halkına şu açıklamayı yaptı: “Geçmiş dönemde sebze hali, et entegre tesisi ve garaja ciddi anlamda maddi destekte bulunduk. Yasadan sonra buralar bize geçti. Mal da bize geçti. Ödemiş Belediyesi’ne katkıda bulunurken, biz Ödemiş Belediyesi’nden destek almış olduk. Mahmut Badem’le görüştük. Bizim böyle bir desteğe ihtiyacımız yok, bunu bir formüle edelim, yasal zemine oturtalım dedik. Arkadaşlarımız çalışıyor, devam ediyor. Katı Atık Transfer İstasyonu ile ilgili sorun da en kısa sürede çözülecektir. Bu tesislere yönelik çalışmalar yer bulma ve ÇED raporu gibi sebeplerle uzun sürüyor.”
 

“PROJELERİMİZ İHALE MEVZUATI YÜZÜNDEN GECİKİYOR”
Hizmette parti ayrımı yapmadıklarının ve eşit hizmet ilkesiyle çalıştıklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Hizmette devamlılık var. Mahmut Başkan arıtma projesini yapmak üzere yola çıktı, diğer gelen belediye başkanımız bitirdi. Biz ilçeyi onun bıraktığı yerden alıp daha ileriye taşıyacağız. Ama bunların planlanması zaman alıyor. El ele verip problemleri çözerek yapabiliriz. Ben yeni fuar alanını 7-8 senede tamamladım dedim. Bana beceriksiz dediler. Yeri aradık, bulduk, kamulaştırmamız 4-5 sene sürdü. 2 sene de proje ihalesi sürdü. Sonra inşaat ihalesini yaptık, bitirdik. Bizim projelerimiz, yapacağımız işler ülkedeki kamu ihale mevzuatı yüzünden gecikiyor. Hele bir de işi bilmeyen yüklenici firmaya denk gelirsek, iş arapsaçına dönüyor. Biz de hızlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.
 
“BİRLİKTE KENTİ KALKINDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Ödemiş’te yerelde kalkınma çerçevesinde yürütülen çalışmaları da aktaran Kocaoğlu, “11 yıl önce yerelde kalkınma parolasıyla çıktığımız yolda önemli adımlar atarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün dünyada bir belediye başkanı sadece ve sadece kanunun verdiği görevleri yaparak belediye başkanlığı yapamıyor. Onları yapmazsanız zaten bu belediye başkanlığı olmaz. Ama kenti kalkındıracak bir program uygulayıp kenti geliştirmeniz lazım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapmaya çalıştığı da budur. Fuarı yapmamızın gerekçesi budur. Biz hep birlikte, iyi niyetle samimiyetle, adil davranarak, yasalara uyarak, evrensel ahlak kurallarına uyarak hizmet ürettik, bundan sonra da üretmeye devam edeceğiz” dedi.
 
 
İZBAN SÖZÜ

Ödemiş’in yanı sıra, Tire Hizmet Merkezi’ni de törenle hizmete açan Aziz Kocaoğlu, ilçe halkına önemli mesajlar verdi. Tire’de yürütülen kırsalda kalkınma çalışmalarının Türkiye’ye örnek olduğunu ve Tarım Bakanlığı’ndan daha iyi çalıştıklarını aktaran Kocaoğlu, süt kuzusu ve sözleşmeli üretim modeli gibi projelerin hükümet tarafından da uygulamaya alındığını belirtti. Köylü ve çiftçiyi kalkındırmak için nerede ne lazımsa yapacaklarını da söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Tire’de arıtmanın temelini atıp en kısa sürede hizmete açacağız. Küçük Menderes’i koruyacağız. TCDD ile anlaşabilirsek Tire ve Ödemiş’e de raylı sistemi getireceğiz” dedi. 

19 İLÇEYE YEREL HİZMET
Ödemiş Yerel Hizmet Merkezi Türk Hava Kurumu’ndan kiralanan binada hizmet verecek. 2 bin 280 metrekare kullanım alanı olan binada ilk etapta vatandaşların taleplerini iletebileceği Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) ve resmi başvurularını yapabileceği yazı işleri servisi hizmet verecek. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra İZSU veznelerinin de yer alacağı merkezdeki hizmet yelpazesi önümüzdeki günlerde yeni birimlerin oluşturulmasıyla daha da genişleyecek. Müdürlüğün iletişim numarası 0232 508 21 43 ve 0232 508 21 44. 
 
Tire Yerel Hizmet Merkezi ise Tire Ticaret Odası’ndan kiralanan 250 metrekarelik alanda hizmet verecek. Ödemiş’te olduğu gibi Tire’deki müdürlükte de ilk etapta HİM ve yazı işleri servisi olacak. Müdürlük iletişim numaraları 0232 500 16 01 ve 0232 500 16 02.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş ve Tire’nin dışında Karaburun, Seferihisar, Çeşme, Kemalpaşa, Bergama, Menderes, Urla, Menemen, Aliağa, Foça, Dikili, Kınık, Beydağ, Kiraz, Torbalı, Selçuk, Bayındır da Yerel Hizmet Müdürlüğü kurdu.19 ilçede kurulan Yerel Hizmet Müdürlükleri aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi ile ilgili resmi işlerinde vatandaşları kent merkezine gelme zahmetinden kurtaracak.
Yerel Hizmet Müdürlüklerinden 9’u Ödemiş, Tire, Karaburun, Seferihisar, Çeşme, Tire, Kemalpaşa, Bergama, Menderes, Torbalı da kiralanan ve tahsis edilen binalarda hizmet vermeye başladı. Diğer ilçelerde yer tespit ve hazırlık çalışmaları devam ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası